(VIDEO) OVOME SE GROBARI NADAJU: Evo kako je Partizan poslednji put dočekao proleće u Evropi
Foto: Partizan.rs

Crno-bela sećanja

(VIDEO) OVOME SE GROBARI NADAJU: Evo kako je Partizan poslednji put dočekao proleće u Evropi

Fudbal -
Partizan se bori za proleće u Evropi.

Crno-beli danas igraju sa AZ Alkmarom u petom kolu Lige Evrope, a u šestom će dočekati Augsburg, sa nadom da će nastaviti takmičenje u šesnaestini finala Lige Evrope u februaru sledeće godine.

Poslednji put crno-beli su prezimili na sceni "starog kontinenta" u sezoni 2004/05 kada su pod vođstvom trenera Vladimira Vermezovića stigli do osmine finala tadašnje Lige kupa UEFA, preteče današnje Lige Evrope.

U kvalifikacijama su izbacili dva rumunska predstavnika, Ocelul (0:0, 1:0) i Dinamo Bukurešt (3:1, 0:0), a u grupi su zauzeli treće mesto pošto su savladali grčki Egaleo 4:0 u Beogradu, zatim remizirali 2:2 sa Lacijom u Rimu, onda i sa Viljarealom u Humskoj 1:1, a na kraju su, u meču bez rezultatskog značaja, poraženi u Midlzbrou 0:3 (tada se igrao jednokružni bod sistem, a tri ekipe su prolazile dalje).

U šesnaestini finala eliminisali su Dnjepar. U Beogradu je bilo 2:2, a oba gola za Partizan dao je Obijora Odita. U revanšu su crno-beli pobedili 1:0 zahvaljujući pogotku Miroslava Radovića u finišu meča.

U osmini finala zaustavio ih je kasniji osvajač trofeja moskovski CSKA. U prvoj utakmici u Humskoj nije bilo pobednika (1:1), a u Rusiji je domaćin bio bolji - 2:0. Posle trijumfa u finalu nad lisabonskim Sportingom 3:1, trener "armejaca" Valeri Gazajev izjavio je da je Partizan bio najteži rival njegovom timu na putu do pehara.

Te sezone u Vermezovićevom timu glavne vedete bili su Ivica Kralj, Bata Mirković, Saša Ilić, Simon Vukčević, Albert Nađ...

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track