(VIDEO) PANIKA U ELBASANU: Albanski huligani spremaju haos na meču sa Bosnom
Foto: AP

Uoči prijateljske utakmice

(VIDEO) PANIKA U ELBASANU: Albanski huligani spremaju haos na meču sa Bosnom

Fudbal -

Najekstremnija grupa navijača reprezentacije Albanije "Ilirska elita" sprema se da ponovo napravi haos, na prijateljskoj utakmici protiv Bosne i Hercegovine.

Meč će se igrati u utorak u Elbasanu.

"Ilirska elita" je grupa poznata po incidentima. Ona je odgovorna za prekid kvalifikacione utakmice u Palermu, koju je Italija dobila rezultatom 2:0. Albanski huligani su od početka meča gađali De Rosija, Bufona i ostale domaće igrače, pritom povredili jednog redara, a u 56. minutu su napravili bakljadu, zbog koje je slovenački sudija Vinčić ekipe povukao u svlačionice. Meč je nastavljen osam minuta kasnije.

U Fudbalskom savezu Albanije su bili zgroženi ponašanjem huligana i pripadnicima "Ilirske elite" doživotno zabranili dolazak na utakmice. Međutim, u Elbasanu strahuju, jer znaju da ta ekstremna grupa ne odustaje lako.

"Počeli smo organizaciju utakmice Albanija – Bosna. Iako se radi o prijateljskoj utakmici želimo da pokažemo da 'Ilirska elita' nije obična navijačka grupa, ali ni slučajno izabrani ultrasi. Poželećemo dobrodošlicu svima koji se osećaju kao ultrasi i znaju pravo značenje te reči", stoji u saopštenju te grupe na Fejsbuku.

Takođe, "Ilirska elita" navodi da su incidenti u Palermu u stvari bili reakcija na "spregu policije i nacionalnog fudbalskog saveza".

Oni su i ranije pravili mnogo problema, a poznati su neredi koje su izazvali u Lihtenštajnu.

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

VESTI KURIR TV 27.03.2014

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track