(VIDEO) PARTIZANOV ADUT: Zašto se u Crvenoj zvezdi boje Nikole Drinčića
Foto: Dado Đilas

Crno-bela haubica

(VIDEO) PARTIZANOV ADUT: Zašto se u Crvenoj zvezdi boje Nikole Drinčića

Fudbal -
Drinčić je u poslednja dva odmeravanja snaga sa crveno-belima dao dva gola iz slobodnih udaraca, jedan golmanu Bajkoviću, a drugi sadašnjem kapitenu Zvezde Rajkoviću

Rekorder po broju uzastopnih "večitih derbija" na kojima se upisivao u strelce je Zvezdin igrač s polovine prošlog veka Kosta Tomašević, koji je postigao po gol u svim prvenstvenim duelima sa Partizanom od šestog do 13, odnosno ukupno osam. Takav učinak je nemoguće ponoviiti u današnje vreme, pa su i pogoci na dva uzastopna derbija vrhunski podvig.

Ne tako davno strah u kosti golmana Partizana ulivali su Dejan Stanković, Mihajlo Pjanović i Nebojša Krupniković, strelac možda i najlepšeg gola (makazicama) u istoriji srpskog derbija. S druge strane Mateja Kežman je uspeo da zatrese mrežu crveno-belih čak na četiri "vezana" okršaja...

A danas u Crvenoj zvezdi zaziru od Nikole Drinčića.

Vezista Partizana raspolaže razornim udarcem, a to najbolje znaju Zvezdini golmani Boban Bajković i Predrag Rajković. Upravo njih dvojica su u prethodna dva "večita derbija" vadili iz mreže lopte upućene iz Drinčićeve haubice, oba iz slobodnih udaraca i oba na stadionu u Humskoj.

Drinčić je u 146. okršaju crno-belih i crveno-belih doveo svoj tim u vođstvo topovskim udarcem iskosa sa leve strane, a taj meč Partizan je dobio rezultatom 2:1. U 147. derbiju pucao je sa druge strane i opet "pocepao" mrežu, ujedno i postavio konačan rezultat 1:0.

"Prvi mi je lepši", jasan je 30-godišnji fudbaler Partizana i dodaje:

"Ne mogu da kažem da nisam kasnije pogledao te golove, ali samo nekoliko puta, ne volim sebe da gledam na snimku".

Drinčić bi, naravno, voleo da i ove subote opet zakuca "bubamaru" u Zvezdinu mrežu, ali...

"Bilo bi super da ponovo pogodim, ali je pobeda najvažnija, ko god da bude strelac", zaključio je Nikola Drinčić.

Šta o crno-belom "tobdžiji" kaže Predrag Rajković, golman Crvene zvezde?

"Pre jesenjeg derbija sam nekako prizvao Drinčića, jer sam u najavi rekao da ga se najviše treba pribojavati. Videli ste da je opet dao gol iz slobodnog udarca i zato sada neću da pričam o njima. Ne razmišljam o Drinčiću i nadam se da se neće ponoviti ta situacija iz prošlog derbija", poručio je kapiten crveno-belih, Predrag Rajković.

http://www.youtube.com/watch?v=WeqfN4LGWxI
http://www.youtube.com/watch?v=eUM2qqDvI40

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track