(VIDEO) PETARDA U ZENICI: Evo kako su se Bosanci poigravali sa Gibraltarom
Foto: Reuters

Kvalifikacije za SP 2018.

(VIDEO) PETARDA U ZENICI: Evo kako su se Bosanci poigravali sa Gibraltarom

Fudbal -

Nastavljene su kvalifikacije za Svetsko prvenstvo u Rusiji 2018.

Fudbaleri Švedske pobedili su danas na svom terenu selekciju Belorusije sa 4:0 u petom kolu Grupe A. Golove za Švedsku postigli su Emil Forsberg u 19. minutu iz jedanaesterca i 49. minutu, Markus Berg u 57. i Isak Kise Telin u 78. minutu.

Preostala dva duela Grupe A u kojima se sastaju Luksemburg i Francuska, odnosno Bugarska i Holandija igraju se kasnije večeras.

Selekcija Švedske je trenutno prva na tabeli sa 10 bodova, koliko ima i Francuska, Holandija ima sedam, a Bugarska bod manje. Belorusija je na pretposlednjem mestu sa dva boda, dok Luksemburg ima samo bod.

Ubedljivu pobedu ostvarila je i Bosna i Hercegovina koja je u Zenici pobedila Gibraltar sa 5:0.

Dva gola za Bosnu postigao je Vedad Ibišević, a u strelce su se upisali i Avdija Vrsajević, Edin Višća i Ermin Bičakčić.

BH--GB__5--0 by clipsbh

Fudbaleri Kipra i Estopnije su i istoj grupi odigrali bez golova, a kasnije večeras svoj meč igraju i Belgija i Grčka.

Belgija je prva na tebeli sa 12 bodova, Bosna i Grčka imaju dva boda manje, dok su Kipar i Estonija do sada sakupili po četiri. Gibraltar je bez bodova.

Fudbaleri Švajcarske su na svom terenu slavili protiv Letonije sa 1:0 u petom kolu Grupe B. Jedini gol na meču postigao je Josip Drmić u 66. minutu.

U meču Andore i Farskih ostrva nije bilo pogodaka, a duel Portugala i Madjarske na programu je od 20.45.

Selekcija Švajcarske je prva na tabeli Grupe B sa maksimalnim učinkom i 15 bodova, Portugal za sada ima devet, a Madjarska sedam bodova. Farska Ostrva su na četvrtom mestu sa pet osvojenih bodova, Letonija ima tri, a Andora bod.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track