(VIDEO) POSTIGNUT DOGOVOR: Srpski reprezentativac opet u crno-belom
Foto: AP

Letnja transfer bomba

(VIDEO) POSTIGNUT DOGOVOR: Srpski reprezentativac opet u crno-belom

Fudbal -
Anderleht i Njukasl se dogovorili oko prelaska Aleksandra Mitrovića u Premijer ligu

Fudbaler Anderlehta Aleksandar Mitrović karijeru će nastaviti u Njukaslu, tvrde britanski mediji.

Isti izvori navode da su se Anderleht i Njukasl dogovorili oko transfera 20-godišnjeg napadača za 15 miliona funti, što je oko 20 miliona evra. Preostalo je još da srpski reprezentativac utanači uslove sa klubom za koji inače navija od malena. Prema tvrdnjama sa Ostrva, ne treba sumnjati da će Mitrović lako pronaći zajednički jezik sa "svrakama".

Jedinu prepreku moglo bi da predstavlja eventualno ispadanje Njukasla iz Premijer lige, jer taj tim još nije obezbedio opstanak. Na tri kola pre kraja crno-beli su na 15. mestu, sa dva boda više od Sanderlenda, prvog ispod crte. Za očekivati je da će "svrake" izboriti opstanak, a onda i dovesti Mitrovića.

Aleksandar Mitrović je bio meta interesovanja mnogih klubova širom Evrope posle sjajne sezone u kojoj je trenutno vodeći strelac belgijskog prvenstva sa 17 golova. Mediji su pisali da ga hoće Napoli, Milan, Juventus, Svonsi, na Marsej i Mančester junajted. Ipak, Njukasl je od početka tih "licitacija" važio za najozbiljnijeg potencijalnog kupca.

Od transfera Mitrovića ovajdiće se i njegov bivši klub Partizan. Prema ugovoru potpisanom prilikom prelaska mladog napadača iz Humske u Anderleht, od ukupne vrednosti sledećeg transfera umanjene za pet miliona, beogradskim crno-belima će pripasti 20 odsto, odnosno oko tri miliona evra.

http://www.youtube.com/watch?v=74svudTaN1w

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track