(VIDEO) POŠTUJE GA PLANETA: Srbin među deset najboljih na svetu
Foto: Dado Đilas

Najjači smo

(VIDEO) POŠTUJE GA PLANETA: Srbin među deset najboljih na svetu

Fudbal -

Ministar odbrane i golman srpske futsal reprezentacije Miodrag Aksentijević opet briljira.

Golman futsal reprezentacije Srbije Miodrag Aksentijević ušao je u najuži izbor za najboljeg čuvara mreže sveta u 2016. godini.

Srpski ministar odbrane koji je prošle godine u februaru briljirao na golu Srbije na Evropskom prvenstvu u Beogradu još jednom je potvrdio kvalitet i ugled koji ima na svetu. Miodrag Aksentijević je član ruske ekipe Tjumen, a njegove odbrane kao i gol koji je postigao preporučile su ga za prestižnu nagradu.

Četvrtu godinu zaredom momak iz Prokuplja našao se u kremu najboljih golmana u futsalu, zajedno sa takvim zvezdama kakvi su Stefano Mamarela (Italija), Pako Sedano (Španija), Guita (Brazil), Leo Igita (Kazahstan), Niko Sarmijento (Argentina), Alireza Samimi (Iran)...

Miodrag Aksentijević se nedavno vratio na gol Tjumena, posle teške povrede tetive i operacije koja ga je tri meseca odvojila od terena.

Prošle godine na EP u Beogradu, futsal reprezentacija Srbije zauzela je četvrto mesto, nakon što je u utakmici za bronzu poražena od Kazahstana koji je bio pojačan sa trojicom Brazilaca s rezultatom 2:5.

A. Radonić

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track