(VIDEO) Poznati sportski komentator iz Srbije prešao u islam, majka i brat javno ga se odrekli
Foto: Printskrin

Marjan postao Mustafa

(VIDEO) Poznati sportski komentator iz Srbije prešao u islam, majka i brat javno ga se odrekli

Fudbal -

Poznati sportski komentator iz Srbije Marjan Mijajlović nedavno je prešao u islam i uzeo ime Mustafa, čime je izazvao veliki bes u njegovoj porodici.

Olga i Nebojša Mijajlović, majka i brat, javno su se odrekli Marjana, uz poruku da ih je obmanuo i da ne žele više nikakav kontakt s njim.

"Da budem iskren, ponoviću, nisam divlji čovek kao Vojislav Šešelj, ali zovem samo da kažem – jedno je kad neko pređe na islam... ne mogu ja optužiti niti vas niti bilo kog islamske vere, ali je veoma podmuklo od strane mog bivšeg brata odreći se svoje vere, živeti u Bosni šest godina i lagati mnoge neke stvari, dok mu se otac raspadao. Ja ljude islamske vere ne mrzim, ali to je toliko bilo lažno od strane Marjana Mijajlovića, tačnije Mustafe. Ja ne kritikujem vas, nego želim da se i preko Bosne odreknem brata, i u ime moje majke koja je voljna da vam se javi. Znači, hoću da vam kažem: Imali ste do juče Marjana, sada imate Mustafu, sutra može da bude Domagoj. Nadam se da ste shvatili poentu", rekao je Nebojša u izjavi za Radio Sarajevo.

Potom se javila Marjanova majka Olga i rekla.

"Ja se zovem Mijajlović Olga i do juče, dok nisam saznala sasvim slučajno... videla sam videoklip i nisam mogla da verujem sopstvenim očima, jer sam se to jutro čula sa sinom koji je momentalno u Baselu. Radi u nekom hotelu gde radi na dva-tri meseca jer ovde nije mogao da nađe posao, a nije ga nešto žučno ni tražio nakon smrti njegovog tate. Hvala Bogu da je moj muž zatvorio oči da ovo čudo ne vidi. Ja samo mogu da kažem, da sam videla u magnovenju i da sam se onesvestila", rekla je Olga.

Gospođa Mijajlović je potom obavestila javnost da je angažovala advokata kako bi ga se odrekla.

"Upravo sam angažovala advokata, Marjanu će biti zabranjen pristup kući. Marjan će biti potpuno eliminisan iz ostavinske rasprave. Samo ću vam reći – Marjan Mijajlović je po majci potomak vojvode Mišića, a po ocu Milana Toplice. Samo hoću da kažem da majka koja je rodila Marjana Mijajlovića, kad bi mogla sada, ove sekunde, da svu utrobu iščupa noževima i prstima, da izbacim gde sam to dete držala. I od ovoga momenta ja se Marjana Mijajlovića odričem – da mi nije sin. Ni po kojem zakonu ja njega ne priznajem. Ja nemam Mustafu, ja imam Marjana, imala sam, nemam više. Hvala dragom Bogu pa sam rodila i imam Nebojšu, a Mustafa nema šta da traži ovde, kod nas", kroz suze je izjavila Olga Mijajlović.

Poznati sportski komentator Marjan (Mustafa) Mijajlović je potvrdio da su mu članovi porodice nagovestili da će da ga se odreknu. Mijajlović u razgovoru za Radio Sarajevonije želeo da komentariše potez njegovih ukućana, kako ne bi dolivao ulje na vatru, ali da je prelazak na islam njegova odluka.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track