(VIDEO) RAJKOVIĆ: Torcida ni do kolena Delijama
Foto: Reuters

Srbin sa Makabijem izbacio Hajduk

(VIDEO) RAJKOVIĆ: Torcida ni do kolena Delijama

Fudbal -

Golman srpske fudbalske reprezentacije Predrag Rajković bio je junak pobede Makabija iz Tel Aviva nad Hajdukom u Splitu posle penal ruleta.

Izraelski klub domogao se plasmana u grupnu fazu Lige Evrope, a nekadašnji čuvar mreže kaže da je uživao u svakom trenutku provedenom na uzavrelom Poljudu.

Kako se osećas kao junak Makabija posle penal serije koja je tvom klubu donela Ligu Evrope?

- Junački! Hajdučki! Šalim se, dobar je osećaj što smo ušli u grupnu fazu Lige Evrope, ko god da je rival. Nisam imao poseban osećaj za Poljud ili Hajduk. Najvažnije je da smo mi ostvarili cilj i da smo u Ligi Evrope - priča za Kurir Rajković.Da li si imao neku specijalnu pripremu za penale s obzirom da si jedan odbranio, a dva su promašili igrači Hajduka?- Nisam, volim penale i to se zna. Bio sam spreman za njih iako sam očekivao da ćemo ranije rešiti celu utakmicu. Čekao sam Tudora i na kraju izašao kao pobednik, posle su oni promašili okvir gola još dva puta.Koliko je bilo teško braniti na ispunjenom Poljudu i igrati u vrućoj atmosferi? - Volim pune tribine i nije bilo teško. Nisam imao nikakvih problema, u smislu vre|anja i slično. Sve je bilo kako treba, uključujući i rezultat.Možeš li porediti atmosferu na Poljudu sa onom na Marakani koju stvaraju Delije?- Ni slučajno! Dobri su, ali nisu ni blizu Delija i Marakane. Ne kažem ovo kao zvezdaš već zato što je to istina, mislim da bi svako to rekao, ako je realan. Navijači Zvezde prave nestvarnu atmosferu.Da li je bilo nekih provokacija od strane publike s obzirom da si Srbin?- Nije! Sve je bilo u najboljem redu. Mislio sam samo na fudbal i kako da moja ekipa prođe dalje. Moji motivi su bili isključivo sportski a i njihovi, samim tim nisam imao nikakve neprijatnosti.Da li je tačno da nikada nisi izgubio posle penala?- Zatekli ste me pitanjem, ali mislim da je tačno! (smeh) Moja porodica vodi preciznu evidenciju takvih detalja u karijeri, pa nisam 100 odsto siguran, ali mislim da imate dobar podatak.Očekuješ li da posle odličnih partija dobiješ poverenje selektora Muslina i konačno postaneš prvi golman reprezentacije?- O svemu tome odlučuje selektor Muslin. Sa druge strane Srbija ima prvog golmana. To je Vladimir Stojković, a moje je da uvek dajem maksimum i da pomognem koliko god mogu. Nisam nikada sebe opterećivao minutima i brojkama kada je dres Srbije u pitanju. Svaki gra|anin Srbije koji dobije šansu da je predstavlja u nečemu treba da bude srećan i ponosan samo zbog te činjenice. Verujem da ćemo i mi fudbaleri, posle olimpijaca, dati malo sreće i ponosa našem narodu i ujedno ih pozivam da do|u na stadion "Rajko Mitić" da zajedno pobedimo na početku kvalifikacija - zaključio je Rajković.

Žao mi je Zvezde

Kako si video ispadanje Crvene zvezde od Sasuola i još jedan neuspeh u Evropi?

- Mnogo mi je žao. Sasuolo je pokazao da je kvalitetniji tim. Ne mogu da pravim neku dublju analizu jer nisam u centru dešavanja, ali žao mi je kao navijaču. Sada treba da iskoristimo kvalitet ovog tima i da osvojimo domaće prvenstvo pa sledećeg leta novi pokušaj - poručio je Rajković.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track