(VIDEO) SAMO JE NEBO GRANICA: Kad Real ne može, Kristijano Ronaldo uzeo trofej
Foto: AP

Vatromet golova na Santjago Bernabeuu

(VIDEO) SAMO JE NEBO GRANICA: Kad Real ne može, Kristijano Ronaldo uzeo trofej

Fudbal -
Najbolji fudbaler sveta je prvi strelac Primere, a usput je popravio lični rekord

Mašina za golove zvana Kristijano Ronaldo ne staje. U meču poslednjeg kola Primere protiv Hetafea postigao je tri gola! I sva tri u prvom poluvremenu.

Ko zna koliko puta bi zatresao mrežu komšija da ga trener Karlo Anćeloti nije izveo 58. minutu. Ronaldo je dobio gromoglasan aplauz, a istovremeno i mladi 16-godišnji Norvežanin Martin Odegard šansu da debituje.

Portugalac je "overio" prvo mesto na listi strelaca prvenstva Španije, sa 48 pogotka, tri više od drugoplasiranog Lionela Mesija. Pripašće mu trofej "Pićići", koji list "Marka" tradicionalno dodeljuje najubojitijem golgeteru La Lige.

Takođe, srušio je lični rekord po broju pogodaka u jednoj sezoni. Prethodno, njegovo najbolje dostignuće u Primeri bilo je 46 golova. Ipak, apsolutni rekord i dalje u vlasništvu Mesija, koji je u sezoni 2011/12 čak 50 puta tresao protivničke mreže.

Prethodno, het-trikom protiv Espanjola u pretposlednjem kolu postao je drugi najbolji strelac u istoriji Real Madrida prestigavši legendarnog Alfreda Di Stefana. Ronaldo je za "kraljevski klub" sada postigao 313 golova, od dolaska 2009. godine, a Di Stefano je dao 307. Ukoliko ostane u Madridu nema sumnje da će se sledeće sezone popeti i na vrh "večne liste", odnosi stići i Raula (323).

Međutim, "Marka" je već plasirala informaciju da će zvanično najbolji fudbaler sveta za 2014. godinu ovog leta preći u Pari Sen Žermen, koji će Realu platiti obeštećenje od 125 miliona evra.

U svakom slučaju, "Pićići" je jedini trofej koji će Ronaldo osvojiti ove sezone, jer Real nije bio najbolji ni u jednom takmičenju u kome je učestvovao.

Inače, Real Madrid je savladao Hetafe u poslednjoj utakmici ovosezonske Primere sa čak 7:3 (3:3). Osim Ronalda, strelci za domaćina bili su Ćićarito u 47. minutu, Rodrigez u 51, Hese u 71. i Marselo u 90, a za Hetafe Eskudero u 22, Kastro u 26. i Lasen u 42.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track