(VIDEO) SIMULACIJA SUPERLIGE: Partizan se namučio, ali pobedio ruskog drugoligaša
Foto: Partizan.rs

Tomić zadovoljan

(VIDEO) SIMULACIJA SUPERLIGE: Partizan se namučio, ali pobedio ruskog drugoligaša

Fudbal -
Fudbaleri Partizana pobedili su ruski Tosno u poslednjem meču tokom priprema na Kipru - 1:0 (0:0).

Jedini gol na utakmici postigao je Valeri Božinov iz penala u 67. minutu.

Iako je reč o ruskom drugoligašu, Tosno se predstavio kao snažan rival. Prvi je i stvorio šansu na utakmici. Već u devetom minutu ispala je cela odbrana Partizana, Čkapelia je izašao sam pred golmana Kljajića, ali je loptu poslao pored gola.

Crno-beli su ozbiljno zapretili tek u 36. minutu kada je Mihajlović izveo prekid sa oko 40 metara, a udarac glavom Božinova zaustavila je stativa.

Partizan je do pobede došao posle prekršaja nad Brašancem u kaznenom prostoru Tosna. Božinov je bio siguran realizator najstrože kazne. U poslednjoj četvrtini utakmice tim trenera Ivana Tomića je napadao, imao nekoliko poluprilika, ali je rezultat ostao nepromenjen.

Partizan je igrao u sastavu: Kljajić, Bandalovski (od 68. Vulićević), Bogosavac, Stevanović Miladin, Jovanović Marko (od 60. Gogua), Everton (od 68. Petrović), Brašanac, Lukić (od 60. Kosović), Stevanović Alen (od 80. Fofana), Mihajlović, Božinov (od 68. Vlahović).

"Jako teška utakmica, veoma dobar protivnik, organizovan, čvrst. Nama je ovo 15. dan na pripremama i zadovoljan sam time što se niko nije povredio, jer su ovo opasne utakmice. Zadovljan sam reakcijom na poluvremenu, jer su u prvom Rusi bili bolji od nas, čvršći i brži. Mi smo stalno kasnili za korak. U drugom poluvremenu smo odigrali znatno bolje, 'probilo' nas je, igrači su prevazišli fizičku krizu i mogli su da trče više i bolje, u poslednjih 25 minuta smo bili bolji protivnik", izjavio je Tomić i dodao:

"Ovo je utakmica u kojem smo u problemu, u kojoj imamo 0:0, jurimo gol... Baš to nam je bilo potrebno pred početak prvenstva".

Srpski šampion je tokom boravka na Kipru odigrao sedam utakmica, zabeležio je pet pobeda i dva remija. Savladao je Kluž (3:1), Arsenal iz Tule (1:0), Jan čung (2:0), Šahtjor iz Soligorska (2:1) i Tosno, dok pobednika nije bilo u mečevima sa Ufom i Volgarom (2:2).

Crno-beli se u Beograd vraćaju u četvtak.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track