(VIDEO) SRBIN VODI SVRAKE KA OPSTANKU: Mitrović doneo pobedu Njukaslu i izveo ga iz opasne zone
Foto: AP

Rutinska egzekucija

(VIDEO) SRBIN VODI SVRAKE KA OPSTANKU: Mitrović doneo pobedu Njukaslu i izveo ga iz opasne zone

Fudbal -
Srpski fudbaler Aleksandar Mitrović doneo je pobedu Njukaslu nad Vest Bromvič Albionom u 25. kolu Premijer lige - 1:0.

"Svrake" su do šestog prvenstvenog trijumfa stigle pogotkom Mitrovića u 32. minutu. Srpski napadač je izbegao ofsajd zamku, prihvatio loptu upućenu od Šelvija i izvršio rutinsku egzekuciju.

Mitrović je time izvukao Njukasl iz opasne zone. "Svrake" sada imaju 24 boda. Preskočili su Norič, koji je poražen od Aston Vile, i zauzeli 17. mesto, prvo iznad crte za ispadanje.

Totenhem je izbio na drugo mesto tabele pošto je na svom terenu pobedio Votford sa 1:0 i tako iskoristio poraz Mančester sitija od Lestera.Totenhem je dominirao i do pobede došao golom Kirijana Tripijera u 64. minutu. To je "pevcima" bio četvrti uzastopni trijumf i sada imaju 48 bodova, jedan više od Sitija, koji je ranije danas na svom terenu poražen od lidera Lestera 1:3. "Lisice" su posle današnje utakmice stekle pet poena prednosti u odnosu na prvog pratioca. Arsenal bi mogao da se izjednači sa Totenhemom po broju bodova ako sutra pobedi Bornmut, ali će najverovatnije imati goru gol razliku.

Liverpul je mogao da se približi mestima koja vode u Evropu, ali je kod kuće prokockao dva gola protiv "davljenika" Sanderlenda.

Everton je izbio na sedmo mesto drugom uzastopnom pobedom od 3:0, pošto je danas u gostima pobedio Stouk. "Karamele" sada takođe imaju 35 bodova, ali bolju gol razliku od gradskog rivala Liverpula. To je domaćinu bio treći uzastopni poraz i sada je pao na 11. mesto tabele, sa 33 boda.

Aston Vila je ostvarila tek treću pobedu u sezoni, pošto je kod kuće pobedila Norič sa 2:0, ali je ipak ostala poslednja na tabeli. U opasnoj zoni, Norič je 18. na tabeli sa 23 boda, zatim sledi Sanderlend sa 20, dok Vila ima 16.

1-0 Aleksandar Mitrovic - Newcastle 1-0 West... by footballgoalslive

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track