(VIDEO) ŠVABE SLAVE SRBINA: Kostić doneo pobedu Štutgartu
Foto: Reuters

Herta nemoćna

(VIDEO) ŠVABE SLAVE SRBINA: Kostić doneo pobedu Štutgartu

Fudbal -
Fudbaleri Borusije Dortmund pobedili su danas na svom terenu Hanover sa 1:0 i tako smanjili zaostatak za liderom šampionata Bajernom iz Minhena na pet bodova.

Herta je poražena u gostima od Štutgarta sa 0:2, a Bajer Leverkuzen je posle preokreta trijumfovao sa 2:1 protiv Darmštata, u utakmicama 21. kola Bundeslige.Borusija je na svom stadionu tokom celog meča imala inicijativu, a do pobedonosnog gola došli su u 57. minutu, kada je Henrih Mihtarijan iskoristio dodavanje Marka Rojsa i zatresao mrežu gostiju. "Milioneri" zauzimaju drugo mesto na tabeli Bundeslige sa 48 bodova, pet manje od Bajerna koji svoj meč 21. kola igra sutra protiv Augsburga. Štutgart je upisao peti uzastopni prvenstveni trijumf kojim je došao do devetog mesta Bundeslige sa 27 bodova. Golove za pobedu protiv Herte, kojoj je ovo prvi poraz posle šest utakmica, postigli su Serej Dije u 51. minutu i Filip Kostić u 84. Herta je posle ovog poraza "pala" na četvrto mesto prvenstva Nemačke, pošto je pretekao Bajer koji je na gostovanju savladao Darmštat. Darmštat je bolju igru u prvom poluvremenu krunisao golom Sandra Vagnera u 39. minutu, ali su fudbaleri Bajera u 62. stigli do izjednačenja posle autogola Ajtaka Sulua. Pobedu "farmaceutima", koji su na ovom meču nastupali bez povredjenog Havijera Ernandesa, doneo je Julijan Brant u 77. minutu. Volfsburg je na svom terenu savladao Ingolštat sa 2:0. Golove za pobedničku ekipu postigli su Julijan Draksler u 29. i Robin Knohe deset minita kasnije. Ekipa Volfsburga je osma na tabeli Bundeslige sa 30 bodova, dok je Ingolštat na 11. mestu sa četiri boda manje.

U derbiju začelja, fudbaleri Verdera i Hofenhajma odigrali su nerešeno 1:1. Hofenhajm je poveo golom Andreja Kramarića u desetom minutu, ali je samo tri minuta kasnije izjednačenje domaćoj ekipi doneo Papi Djilobodji.

Verder je i dalje na 16. mestu na tabeli sa 20 bodova, dok je Hofenhajm na 17. poziciji sa pet bodova manje.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track