(VIDEO) TUMBAKOVIĆ BEZ REŠENJA: Poljaci utišali Podgoricu, Crna Gora pala u 82. minutu
Foto: Reuters

Kvalifikacije za SP 2018.

(VIDEO) TUMBAKOVIĆ BEZ REŠENJA: Poljaci utišali Podgoricu, Crna Gora pala u 82. minutu

Fudbal -

Fudbalska reprezentacija Crne Gore poražena je u Podgorici od Poljske 1:2 (0:1) u utakmici Grupe E kvalifikacija za Svetsko prvenstvo, koje će se sledeće godine održati u Rusiji.

Gosti su poveli prelepim golom Roberta Levandovskog u 40. minutu. Poljaci su imali šanse da vođstvo dupliraju, ali su ih promašili, pa ih je u 63. minutu kaznio Stefan Mugoša posle centaršuta Damira Kojaševića.

Aleksandar Šofranac je nedugo zatim imao veliku priliku da Crnoj Gori, koju sa klupe predvodi Ljubiša Tumbaković, donese prednost, a pošto to nije učinio, usledila je kazna i na drugoj strani. Lukaš Pišček je u 82. minutu lobovao istrčalog golmana Mladena Božovića i doneo Poljskoj sva tri boda.

Robert Lewandowski Goal HD - Montenegro 0-1... by riqezi

Stefan Mugosa Goal HD - Montenegro 1-1 Poland... by Osen-4

Łukasz Piszczek Goal HD - Montenegro 1-2 Poland... by sharmanher

U Grupi E odigrana su još dva meča, Rumunija i Danska su odigrale bez golova, dok je Jermenija ranije danas savladala Kazahstan 2:0.

Poljska je lider sa 13 bodova, Crna Gora i Danska dele drugo mesto sa po sedam, Rumunija i Jermenija imaju po šest, a Kazahstan samo dva.

Škotska je savladala Sloveniju golom Martina u 88. minutu (1:0), dok je Slovačka bez problema pobedila na Malti (3:1) u mečevima Grupe F. Na čelu tabele je Engleska, koja je ranije tokom dana bila bolja od Litvanije (2:0), sa 13 bodova, a slede je Slovačka sa devet, Slovenija sa osam, Škotska sa sedam, Litvanija sa pet, dok Malta nema nijedan bod.

U poslednjoj utakmici u Grupi C Severna Irska je kod kuće pobedila Norvešku 2:0 (2:0) pogocima Vorda u 2. i Vašingtona u 33. minutu.

Irci su se učvrstili na drugom mestu u Grupi C sa deset bodova, pet manje od Nemačke, a dva više od Češke. Azerbejdžan ima sedam bodova, Norveška tri, a San Marino je bez bodova.

Danas je Nemačka pobedila u Azerbejdžanu 4:1, a Češka u San Marinu 6:0.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track