(VIDEO) UEFA OBAVESTILA FSS: Postoji osnovana sumnja da je namešten meč Spartak - OFK Beograd!
Foto: Fkspartak.com

Novi skandal u srpskom fudbalu

(VIDEO) UEFA OBAVESTILA FSS: Postoji osnovana sumnja da je namešten meč Spartak - OFK Beograd!

Fudbal -
Evropska fudbalska federacija (UEFA) obavestila je danas Fudbalski savez Srbije (FSS) da postoji osnovana sumnja da je utakmica 26. kola Superlige između Spartaka i OFK Beograda nameštena.

"Od UEFA smo dobili prijavu sumnje da je meč između Spartaka i OFK Beograda namešten. U skladu sa našim propisima i uz pomoć nadležnih državnih organa, preduzećemo sve mere i pokrenuti istragu u cilju sakupljanja dokaza, a sve u nameri zaštite integriteta i regularnosti takmičenja, rekao je Komesar za integritet takmičenja FSS Milivoje Mirkov za sajt Saveza. Utakmica u Subotici minulog vikenda završena je pobedom Subotičana 2:1 (1:1).

Spartaku su u oktobru prošle godine oduzeta četiri boda zato što je na meču 11. kola nacionalnog prvenstva sa OFK Beogradom izveo rezervni sastav. Beogradski tim je slavio 2:0, a za Spartak su igrala desetorica igrača koja su u prethodnih 10 kola skupila ukupno 822 minuta na terenu. "Disciplinska komisija smatra da će izrečena odluka postići svrhu kažnjavanja odnosno da se ovakvi slučajevi više neće ponavljati u budućnosti", navedeno je tada u saopštenju FSS-a.Spartak se žalio na ovu odluku, a Subotičani su na kraju kažnjeni oduzimanjem dva boda.

"Čuo sam se s gospodinom Mirkovom i on mi je potvrdio da mu niko nije rekao da sumnja u klubove. Pretpostavljam da je na kladionicama širom sveta neko uplaćivao velike iznose na ovaj duel, a kad je došao kec onda je sve to sumnjivo. Te kladionice će nam doći glave. To je glupost velika, nemamo ništa s tim, a mnogo nam smeta u borbi za opstanak i pred meč protiv Vojvodine ovog vikenda", rekao je generalni sekretar OFK Beograda Aleksandar Pivić, dok je predsednik Spartaka dodao:"Kad su mi javili, pomislio sam da je u pitanjuu prvi april. Zaista ne znam ništa o tome i pitam se ko i zaštoo etiketira Spartak. Taj meč je bio toliko neizvestan i ukoliko je neko uspeo da namesti tako dramatičan duel, onda svaka čast"."Iskren da budem, kad sam čuo da UEFA sumnja u regularnost, mislio sam da se to odnosi na duel od pre šest meseci i zaista sam se iznenadio kada sam shvatio da je u pitanju meč od minulog vikenda", rekao je predsednik Sindikata profesionalnog fudbalera Nezavisnost.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track