(VIDEO) UZBUDLJIVA LIGA EVROPE: Nezapamćena bruka Intera, Ivićev PAOK se kockao pa pokorio Firencu
Foto: Reuters

Stojiljković strelac

(VIDEO) UZBUDLJIVA LIGA EVROPE: Nezapamćena bruka Intera, Ivićev PAOK se kockao pa pokorio Firencu

Fudbal -

Fudbaleri Intera uspeli su da ispuste vođstvo od 2:0 na gostovanju Hapoel Ber Ševi, izgube 2:3 i definitivno ostanu bez plasmana u šesnaestinu finala Lige Evrope.

Bio je to meč petog kola Grupe K.

Inter, sa novim trenerom Stefanom Piolijem, povela je golovima Ikardija u 13. i Brozovića u 25. minutu. Maranhao je prepolovio zaostatak Izraelaca u 58. minutu, a u 69. domaćin je dobio penal, uz to je i golman Intera Handanovič isključen. Nvakaeme je iskoristio najstrožu kaznu, a Sahar je u 93. minutu doneo trijumf Hapoelu.

Sparta je sa 1:0 u Pragu savladala Sautempton (Tadić i dalje ne igra zbog povrede) i overila prolaz dalje, jer je nedostižna na prvom mestu sa 12 bodova. Sautempton i Hapoel imaju po sedam i boriće se za drugo mesto, a Inter ima samo tri boda.

Spektakularan meč odigrali su i Fiorentina i PAOK. Gosti iz Soluna vodili su takođe 2:0 posle 26 minuta, domaćin je do 50. uspeo da stigne do 2:2, ali je tim Vladimira Ivića do celog plena došao u 93. pogotkom Rodrigeza - 3:2.

All Goals HD - Fiorentina 2-3 PAOK - 24.11.2016 by Jek09Pre

Istovremeno, Liberec je deklasirao Karabag 3:0.

Uprkos porazu, Fiorentina je lider u grupi J sa deset bodova, PAOK i Karabag imaju po sedam, a Liberec četiri.

Gent i Braga odigrali su 2:2 u Grupi H, a prvi gol za goste iz Portugala postigao je Nikola Stojiljković. Šahtjor je deklasirao Konju 4:0 iako je odavno osigurao prvo mesto. Turski tim je i definitivno ispao, dok Braga sa sedam i Gent sa šest bodova nadaju se prolazu u prolećne borbe.

Nikola Stojiljković Goal HD - Gent 0-1 Sporting... by LiveGoalsTV

Šalke je obezbedio prvo mesto u Grupi I, pošto je na svom terenu pobedio Nicu sa 2:0 i tako lidera francuskog prvenstva ostavio bez šanse da se plasira u drugu fazu. Šalke je sa po golom u svakom poluvremenu osvojio svoj 15. bod i sada ima osam više od Krasnodara, koji je odigrao 1:1 sa Salcburgom. Austrijska ekipa ima četiri boda, a Nica tri. Krasnodar u poslednjem kolu ide u goste Nici, dok Salcburg čeka Šalke

Ajaks je takođe i teoretski obezbedio plasman u drugu fazu sa prvog mesta u Grupi G, pošto je večeras pobedio Panatinaikos 2:0. Selta i Standard Lijež odigrali su 1:1, tako da sada imaju po šest bodova, sedam manje od holandske ekipe.Standard u poslednjem kolu čeka Ajaks, dok Selta ide u goste Panatinaikosu, koji ima jedan bod.

U Grupi L je najneizvesnije jer sve četiri ekipe mogu dalje. Cirih i Viljareal su igrali 1:1, dok je Steaua pobedila Osmanli 2:1, pa tabela sada izgleda ovako: Osmanli 7, Viljareal, Steaua i Cirih po 6. U poslednjem kolu sastaju se Osmanli - Cirih i Viljareal - Steaua.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track