(VIDEO) CRVENO-BELI UBEDLJIVI PRED VEČITI DERBI: Zvezda sa dva igrača više slavila protiv Bačke
Foto: Crvenazvezdafk.com

Boaći i Adžić strelci za šampiona Srbije

(VIDEO) CRVENO-BELI UBEDLJIVI PRED VEČITI DERBI: Zvezda sa dva igrača više slavila protiv Bačke

Fudbal -

Fudbaleri Crvene zvezde pobedili su u Bačkoj Palanci ekipu Bačke 3:0 (2:0) u meču 23. kola Superlige Srbije.

Golove za crveno-bele postigli su Ričmond Boaći u 12. i 38. minutu i Luka Adžić u 92. minutu. Bačka je završila utakmicu sa dva igrača manje pošto su isključeni Marko Klisura u 51. i Strahinja Macanović u 65. minutu.Crvena zvezda je prva na tabeli sa 60 bodova, dok je Bačka u donjem delu tabele sa 18.Crveno-beli su zasluženo stigli do pobede, a šampion Srbije je mogao i do ubedljivijeg trijumfa. Crveno-beli su imali dominaciju tokom svih 90 minuta, a nekoliko zicera su promašili Boaći, Marko Petković, Damjan Le Talek, a Mičel Donald nije iskoristio penal u 53. minutu, pošto je pogodio stativu.

Božović: Moramo dobro da mućnemo glavomTrener Crvene zvezde Miodrag Božović rekao je da je njegova ekipa današnju utakmicu protiv Bačke odigrala ispod nivoa, pošto je postigla samo jedan gol sa dva igrača više u drugom poluvremenu."Mislim da smo prvo poluvreme odigrali kako treba, napravili smo mnogo šansi koje nismo iskoristili. U drugom poluvremenu smo igrali jako loše. Imali smo igrača više neko vreme, a posle toga i dvojicu više, ali smo na kraju uspeli da postignemo samo jedan gol. Mislim da smo igrali ispod nivoa. Ako budemo igrali ovako u 'večitom' derbiju (s Partizanom), biće teško. Moramo dobro da mućnemo glavom", rekao je Božović za televiziju Arenasport posle utakmice.Fudbaleri Zvezde pobedili su danas u Bačkoj Palanci domaću Bačku sa 3:0 i stekli devet bodova prednosti nad Partizanom. Beogradski tim utakmicu je završio sa dva igrača više, pošto su isključeni Marko Klisura u 53. i Strahinja Manacanović u 65. minutu.Trener Bačke Zoran Govedarica rekao je da je nezadovoljan pristupom svojih igrača."Ne postoji ništa pozitivno što možemo da izvučemo iz ove utakmice. Naivno smo primili golove, a klub kakav je Zvezda ne prašta greške. Rano su poveli, iz naše gluposti dobili smo drugi crveni karton i to zbog nesportskog ponašanja, što ne sme da nam se dešava. Moramo da izvučemo pouke i okrenemo se narednom protivniku. Pristup utakmici je bio najlošiji otkako sam u klubu, sa previše respekta su ušli, pravili velike greške, što nije bila njihova osobina u prethodnim utakmicama. Promenili smo tim, mnogo igrača je debitovalo, verovatno je to uticalo, ali nije opravdanje", rekao je Govedarica.

Boaći: Golove posvećujem saigračimaFudbaler Crvene zvezde Ričmond Boaći izjavio je da je zadovoljan svojom igrom na meču protiv Bačke u 23. kolu Superlige Srbije. Crvena zvezda je pobedila 3:0, a Boaći je postigao dva gola za svoj tim. "Odmah moram da naglasim da golove posvećujem svojim saigračima. Da nije bilo njih, da nije bilo zajedničkog truda koji smo uložili i u pripremi ove utakmice, ne bi bilo ni ovih golova i mnogo sam im zahvalan. Imao sam jedan veliki promašaj, ali u fudbalu je najvažnije nastaviti dalje, čak i ako se to dogodi. Nisam odustao, želeo sam da se iskupim i zahvaljujući svojim saigračima, uspeo sam u tome. Napadačima se uvek dogode i promašaji, i najvažnije je ne odustati, ne predati se", rekao je Boaći i dodao da je zadovoljan saradnjom sa Gejlorom Kangom. "Pratim kako se Kanga kreće, i čim pomislim da je u situaciji da asistira, pokušavam da mu se ponudim, tražim loptu, i za sada imamo dobru saradnju. Sledeća utakmica je derbi, ali ova je tek završena. Radićemo naporno tokom naredne nedelje kako bismo se dobro pripremili. Saigrači su mi pričali koliko je ta utakmica važna, ali svaka je važna", jasan je Boaći.

93. minut - Kraj utakmice
92. minut - Luka Adžić postiže treći gol za Zvezdu
89. minut - Kakva šansa za Bačku
85. minut - Crvena zvezda mirno meč privodi kraju

71. minut - Crveno-beli ređaju šanse

65. minut - Bačka ostaje sa dva igrača manje
62. minut - Šansa za Le Taleka
52. minut - Donald nije iskoristio penal za Zvezdu
51. minut - Penal za Crvenu zvezdu
46. minut - Počelo je drugo poluvreme 45+1. minut - Kraj prvog poluvremena
38. minut - Boaći ponovo strelac za crveno-bele
37. minut - Konovalov zaustavlja udarac Petkovića 35. minut - Konovalov briljira na golu Bačke
30. minut - Nova prilika za crveno-bele
25. minut - Crvena zvezda dominira protiv Bačke 18. minut - Još jedan promašaj Boaćija
11. minut - Nova šansa za Boaćija
5. minut - Boaći je doneo vođstvo Crvenoj zvezdiCrvena zvezda je povela u 5. minutu golom Boaćija.
1. minut - Utakmica je počela

Ekipa OFK Bačka trenutno zauzima 14. mesto na superligaškoj tabeli sa samo 18 osvojenih bodova, a u prethodnom kolu poraženi su na gostovanju u Čačku rezultatom 0:1.

Ekipa Crvene zvezde trenutno je na 1. mestu superligaške tabele sa 57 osvojenih bodova, a u prvom prolećnom kolu crveno-beli su na svom terenu savladali Novi Pazar rezultatom 2:0.

Dva tima su tokom aktuelne sezone već odigrala jedan međusobni susret, a crveno-beli su na svom stadionu slavili rezultatom 2:0(2:0). Pogotke su na tom susretu postigli Aleksandar Luković (penal) i Petar Orlandić.

Pored tog duela odigrali su još samo jedan susret, u sezoni 2015/16 u okviru Kupa Srbije, a Crvena zvezda je u Bačkoj Palanci slavila rezultatom 3:1 (1:1).

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track