(VIDEO) GOLČINA LEONARDA POLUPALA METALAC: Partizan minimalcem nastavio pobednički niz
Foto: Partizan.rs

Superliga Srbije

(VIDEO) GOLČINA LEONARDA POLUPALA METALAC: Partizan minimalcem nastavio pobednički niz

Fudbal -

Fudbaleri Partizana zabeležili su četvrtu uzastopnu prvenstvenu pobedu ove sezone, pošto su danas u Gornjem Milanovcu savladali Metalac sa 1:0, u 10. kolu Super lige.

Pobednički gol postigao je Leonardo u 61. minutu. On je iskoristio pogrešno dodavanje igrača domaćina, osvojio loptu sa desne strane na oko 25 metara, onda se približio šesnaestercu i sa oko 18 metara silovitim šutem savladao Nemanju Belića.

Partizan je do kraja utakmice imao još jednu odličnu šansu, ali je Uroš Đurđević iz blizine promašio "zicer". Ante Mitrović je u 81. minutu mogao Metalcu da donese izjednačenje, ali je za malo promašio okvir šutem iz daljine.

Partizan je ove nedelje pobedio i Napredak u Kupu sa 3:1, tako da mu je ovo bila ukupno peta uzastopna pobeda u svim takmičenjima.

Drugo poluvreme

90+4. minut - Kraj meča

90+2. minut - Solidan pokušaj Đurđevića

87. minut - Partizan rutinski čuva prednost

80. minut - Odličan šut Anta Mitrovića, ali nije bilo promene rezultata

78. minut - Kakav promašaj Đurđevića! Napadač Partizana je bio potpuno sam, ali sa dva metra nije uspeo da zatrese praznu mrežu ekipe iz Gornjeg Milanovca

68. minut - Partizan ima kontrolu na meču, koji posle gola protiče u igri između dva kaznena prostora

61. minut - GOOOOOOOOOOOL 0:1 - Fudbaleri Partizana su osvojili loptu na polovini protivnika, a onda je Brazilac postigao prelep gol

57. minut - Dobar napad i prilika za Metalac, ali Jovanović je izblokiran

57. minut - Partizan ima inicijativu, ali nema izglednijih prilika

47. minut - Dobra prilika za Đurđića, ali i dalje nema gola

46. minut - Počelo je drugo poluvreme

Drugo poluvreme

45+3. minut - Kraj prvog poluvremena

42. minut - Solidan pokušaj Kaiseda

37. minut - Dobra akcija Đurđića, ali lopta odlazi preko gola

35. minut - Kontra Metalca, ali je Kaisedo bio pomalo sebičan

31. minut - Odličan šut Jevtovića, koji je Belić odbio, a posle cenrtaršuta Leonarda, golman Metalca je zaustavio i pokušaj Đurđevića glavom

27. minut - Opet solidna situacija za Leonarda, ali Brazilac nije uspeo da šutira ka golu

16. minut - Pokušaj Rovčanina

11. minut - Velika šansa za Partizan, Janković je ušao u šesnaesterac, ali pas >jankovića prema njemu nije bio dovoljno dobar

5. minut - Igra se između 2 kaznena prostora

1. minut - Počela je utakmica, a posle 31 sekunde Everton je probao

Prvo poluvreme

Sastavi METALAC: Belić, Nikodijević, Simović, Otašević, Bondarenko, Panić, Mijić, Rovčanin, Jovanović, Stojanović, Kaisedo.PARTIZAN: Kljajić, Vulićević, Balažic, Miletić, Jevtović, Everton, Janković, Leonardo, Đurđević, Đurđić.Nikolić: Ovo je Partizanova prekretnicaTrener Beograđana Marko Nikolić je istakao da ne očekuje da će biti lako u Milanovcu, ali da crno-beli idu na pobedu.

- Opet će zli jezici reći da mi je svaka utakmica teška, ali ova je posebna za nas i na neki način prekretnica, makar ovog dela sezone. Potrebno nam je da povežemo nekoliko dobrih rezultata, da nastavimo skupljanje bodova i zadržimo mesto u vrhu tabele. Metalac je jako tvrda i čvrsta ekipa, pogotovo na domaćem terenu, uostalom to potvrđuje i podatak da je druga odbrana u ligi ako se pogleda broj primljenih golova - objasnio je Nikolić.Prošle godine u novembru Metalac je protiv ekipe iz Humske slavio kod kuće (1:0). Nikolić ističe da mu to ne predstavlja dodatni motiv, ali da crno-beli uvek moraju da idu samo na pobedu.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track