ZVEZDA POSLE 3 MEČA POBEDILA: Crveno-beli golom Sikimića savladali Voždovac,na korak od titule
Foto: Saša Pavlić

Derbi na Vračaru

ZVEZDA POSLE 3 MEČA POBEDILA: Crveno-beli golom Sikimića savladali Voždovac,na korak od titule

Fudbal -

Fudbaleri Crvene zvezde pobedili su na Vračaru Voždovac sa 1:0, u 34. kolu Super lige, i tako ostvarili prvi trijumf posle tri utakmice. Zvezda može danas da postane šampion, a za to je potrebno da Vojvodina u gostima pobedi Čukarički.

Zvezda je u prošlom kolu izgubila od Čukaričkog, a pre toga je igrala nerešeno sa Partizanom i Borcem. Trijumf crveno-belima doneo je Predrag Sikimić golom u 58. minutu meča.

Zvezda je bila dominantna i napadala, dok se Voždovac branio. U prvom poluvremenu se nije desilo maltene ništa vredno pomena, osim dva šuta koja nisu ni bila u okvir gola. Zvezda je drugo poluvreme počela nešto agresivnije, a povela je kada je napravljen prekršaj na oko 18 metara sa leve strane šesnaesterca. Luis Ibanjes izveo je taj udarac, a loptu je na zemlji dokačio Sikimić i samo je prosledio iza ledja golmanu Marku Miloševiću.

Voždovac je posle tog gola počeo da igra ofanzivnije i krenuo je u napad, ali nije stvorio prave šanse. Zvezda je tada počela da koristi dodatni prostor, ali nije pravila izgledne šanse, tako da je meč mirno priveden kraju.

Drugo poluvreme

90+3 . minut - Kraj utakmice

90 + 3. minut - Odličan pokušaj Mašovića

89. minut - Uazvrele strasti na terenu, ali bez kartona

83. minut - Dobra šansa za Sikimića, brani Milošević

81. minut - Šansa za Le Taleka

79. minut - Solidan pokušaj Plavšića

74. minut - Novi slobodan udarac za Ibanjeza, ali je sada fauliran golman BVoždovca

67. minut - Igra se malo dinamičnije, ali bez većih uzbuđenja

63. minut - Asani je pokušao da savlada Kahrimana

58. minut - GOOOOOOOOOOOOL 0:1 - Sikimić! Ibanjez je centrirao, a bivši igrač Voždovca se najbolje snašao u gužvi u petercu i šesti put u sezoni zatresao mrežu

56. minut - Dobar pokušaj Ibanjeza, brani Milošević

54. minut - Prodor Srnića, i pokušaj Bybunskog, od svega samo korner

48. minut - Nesporazum u odbrani Voždovca završila se kornerom, nakon kojeg je pokušao i Babunski

46. minut - Počelo je drugo poluvreme

Drugo poluvreme

45+1. minut - Kraj prvog poluvremena

42. minut - Slobodan udarac za Zvezdu, ali bez opasnosti po gol Miloševića

35. minut - Dva dobra prodora Srnića. Prvo je pokušao Sikimić, a potom nijednog igrača nije bilo u petercu domaćih

33. minut - Dobra akcija domaćih, ali bez šuta na gol

30. minut - Igra se na sredini terena

13. minut - Srećković imao obećavajuć trk po desnoj strani, ali saigrači ga nisu ispratili. Iz kornera su pokušali domaći da nađu svoju šansu, međum u gužvi se bolje snalaze crveno-beli

11. minut - Solidan pokušaj Babunskog, ali pored gola

5. minut - Prvi korner za Zvezdu, ali loš centaršut Ibanjeza

4. minut - Zvezda ima loptu u nogama, ali za sada nema prilika ni pred jednim od golova

1. minut - Počela je utakmica

Prvo poluvreme

Sastavi Voždovac: Milošević - Srećković, Mihajlov, Ivković, Puzigaća - Pavlović, Radin - Asani, Ćirković, Blagojević - Stojanović; Klupa: Popović, Sinđić, Adamović, Jašić, Odita, Pavlović, Mašović.

Crvena zvezda: Kahriman - Petković, Rendulić, Luković, Ibanjez - Donald, Le Talek - Srnić, Babunski, Ristić - Sikimić. Klupa: Supić, Edson, Plavšić, Anđelković, Stojanović, Gavrić, Orlandić.

Tok meča

Biće ovo izuzetno važan meč za crveno-bele u borbi za osvajanje šampionske titule koja još uvek nije ''matematički'' obezbeđena. Voždovčani su nakon sasvim solidnog početka prolećnog dela šampionata i obezbeđenog plasmana u plej-of elitnog ranga donekle pokvarili utisak sa četiri vezana poraza i jednim remijem u prethodnih pet mečeva (Spartak 0:1, Vojvodina 1:2, Radnik 1:2, Radnički 0:2 i Vojvodina 0:0). Pre toga, pobede su ostvarili u duelima sa ekipama Radnika (2:1), Mladosti (4:1) i Jagodine (1:0), nerešeno su odigrali sa Javorom (0:0) i Novim Pazarom (1:1), dok su poraz pretrpeli u duelu sa Partizanom (0:3). Trenutno zauzimaju 8.mesto na tabeli sa 21 bodom, uz zaostatak od dva boda u odnosu na sedmoplasirani Borac koji ima meč manje i četiri u odnosu na šestoplasirani Radnik iz Surdulice.

Crveno-beli su prolećni deo šampionata započeli u prepoznatljivom stilu i zabeležili pet vezanih pobeda u duelima sa ekipama Mladosti (2:1), Partizana (2:1), Jagodine (3:1), Spartaka (4:0) i Novog Pazara (4:0). Ipak, usledio je period rezultatske krize i slabije igre, verovatno kao posledica opuštanja i zasićenja ekipe koja je do tada redom rušila rekorde. Nakon remija u Novom Sadu u duelu sa Vojvodinom (0:0) usledila je teško izborena pobeda u duelu sa ekipom Rada (1:0), pa još teže izboren remi u poslednjim trenucima duela sa Borcem (1:1) i na sličan način ispuštena pobeda u 151.večitom derbiju sa ekipom Partizana (1:1).

Meč 32.kola nije odigran zbog tragedije koja se dogodila u Čačku kada je uoči duela sa Borcem stradao jedan navijač crveno-belih, da bi u prethodnom kolu ekipa Crvene zvezde pretrpela i prvi ovosezonski prvenstveni poraz u duelu sa ekipom Čukaričkog, i to na svom stadionu (1:2).

Dakle, na prethodnih pet suseta izabranici trenera Miodraga Božovića ostvarili su samo jedan trijumf, uz tri remija i jedan poraz. Crveno-beli trenutno zauzimaju 1.mesto na tabeli sa 42 boda i 6 bodova prednosti u odnosu na drugoplasirani Čukarički i 11 u odnosu na trećeplasirani Partizan (uz jedan odigran meč manje u odnosu na oba rivala).

Božović: Što pre uzmemo titulu, biće nam lakše

Trener Crvene zvezde Miodrag Božović rekao je da se nada će se njegova ekipa posle utakmice sa Voždovcem približiti tituli koju čeka još od januara."Normalno je da razmišljamo u tom pravcu da nam treba pobeda, matematički još dve, i što pre to rešimo biće nam mnogo lakše. Sigurno je da će Voždovac uraditi sve da nam poremeti mogućnost da možda i proslavimo titulu ali se nadam da smo dovoljni pametni i da ćemo pobediti i približiti se tituli", rekao je Božović.

"Voždovac je iskusna ekipa i mislim da su ulaskom u plej-of ostvarili svoj cilj pa su se onda možda malo i opustili", rekao je trener Crvene zvezde.

Na novinarsko pitanje da li su se njegovi igrači možda malo opustili, pošto su u poslednjih pet kola upisali samo jednu pobedu, Božović je kazao da niko u klubu nije počeo prerano da slavi titulu.

"Nije bilo neke preterane euforije ali smo negde u dubini duše pomislili da je sve gotovo. Imali smo 30 bodova prednosti pa je sada odjednom samo šest, to malo utiče psihološki, kao da vas je neko udario mokrom čarapom", kazao je Božović.

Crvena zveda je u prošlom kolu izgubila od Čukaričkog rezultatom 1-2 a Božović ističe da je taj poraz sam po sebi, dovoljna šok terapija za tim.

„Crveno-beli“ će u tom meču biti oslabljeni jer u timu zbog kartona neće biti Aleksandra Kataija i Marka Grujića. "I ranije smo bili u takvim situacijama pa smo pobedjivali. Bićemo oslabljeni ali igrači koji izadju na teren će pokušati da daju svoj maksimum", kazao je Božović.

On je dodao da nije siguran da će Ugo Vijeira, koji se oporavio nakon povrede, početi utakmicu.

Fudbaler Crvene zvezde Predrag Sikimić naveo je da je pred njegovom ekipom jasan cilj, a to su tri boda protiv Voždovca.

"Voždovac je kvalitetna ekipa čim je ušla u plej-of. Sutra nas čeka jak otpor, doći će sa više samopouzdanja ali mi imamo jasan cilj, a to su tri boda", rekao je Sikimić.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track