(VIDEO) VUČICA NA KOLENIMA: Porto protutnjao Rimom, i Ludogorec u Ligi šampiona
Foto: Reuters

Plej-of za ulazak u elitu

(VIDEO) VUČICA NA KOLENIMA: Porto protutnjao Rimom, i Ludogorec u Ligi šampiona

Fudbal -

Fudbaleri Porta, Seltika, Legije, Monaka i Ludogoreca obezbedili su učešće u Ligi šampiona posle revanša plej-ofa.

Porto je kao gost deklasirao Romu 3:0 i posle 1:1 u prvom meču prošao dalje. Ubedljivoj pobedi "zmajeva" kumovali su domaći igrači - De Rosi i Emerson, koji su dobili crvene kartone u 39. i 50. minutu. Porto je, doduše, poveo dok su snage bile izjednačene, preko Monteira već u 6. minutu, a u drugom poluvremenu nije imao problema da tu prednost utrostruči preko Lajuna u 73. u Korone u 75.

Roma vs Porto 0-3 All Goals Champions League 23... by Postavkam

Ludogorec je posle Crvene zvezde eliminisao i Plzenj. U Bugarskoj je pobedio 2:0, a u Češkoj je izborio 2:2. Sve je bilo rešeno kada je Vura u 17. minutu izjednačio na 1:1, jer je već tada bilo jasno da Plzenj nema ni snage ni znanja da postigne još tri, a ne primi nijedan gol.

Seltik je bio na mukama u Izraelu da sačuva 5:2 iz prvog meča i sve to zahvaljujući gluposti svojih igrača na početku drugog poluvremena kada su se sudarili, pa je Hoban doveo domaćina u vođstvo od 2:0. Ipak, šampion Škotske je uspeo da dođe do Lige šampiona, jer u nastavku nije bilo golova. Ipak, dodajmo da je domaćin promašio penal još kod 0:0.

Monako je eliminisao Viljareal minimalnom pobedom do koje je došao golom Fabinja iz penala u 91. minutu. Time je samo potvrdio 2:1 iz prvog duela.

Navijači Legije su strahovali do 92. minutu, ali su ipak ispratili svoje ljubimce u elitu. Naime, do tog minuta je Dandalk u Varšavi vodio 1:0, pa je Ircima nedostajao još jedan gol za produžetke. Međutim, Kuharčik je u sudijskoj nadoknadi vremena doneo izjednačenje i plasman poljskog prvaka u Ligu šampiona.

REZULTATI:

Roma - PORTO 0:3 (prvi meč 1:1)/Felipe 8, Lajun 73, Korona 75/

MONAKO - Viljareal 1:0 (prvi meč 2:1)/Fabinjo 90+1/

Hapoel - SELTIK 2:0 (prvi meč 2:5)/Sahar 21, Hoban 48/

LEGIJA - Dandalk 1:1 (prvi meč 2:0)/Kuharčik 90+2 - Benson 19/

Plzenj - LUDOGOREC 2:2 (prvi meč 0:2)/Duriš 7, Mateju 64 - Misiđan 17, Kešeru 90+5/

Sutra će revanše igrati APOEL - Kopenhagen (0:1), Borusija M. - Jang bojs (3:1), Rostov - Ajaks (1:1), Mančester siti - Steaua (5:0) i Salcburg - Dinamo Zagreb (1:1).

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track