Bravo

(KURIR TV) Zvezda obeležila Dan fudbala i prijateljstva: Crveno-beli obišli onkologiju u Tiršovoj

Fudbal -

Fudbaleri Crvene zvezde obeležili su Međunarodni dan fudbala i prijateljstva posetom dečijem odeljenju onkologije na klinici u Tiršovoj, saopštio je klub.

Ovaj dan obeležava se u više od 60 zemalja sveta, a Srbija je članica tog pokreta postala 2013. godine.

Kapiten Zvezde Aleksandar Luković postao je 2014. godine ambasador ovog projekta, a danas je u društvu televizijskog voditelja Ivana Ivanovića, glumca Aleksandra Radojičića, kao i dva dečaka, mladog fudbalera Luke Poljaka i mladog novinara Stefana Radujka.Decu koja se bore sa teškom bolešću obradovala je poseta i prilika da se upoznaju i druže sa poznatim Zvezdašima. Oni su posvetili punu pažnju mališanima, kojima su ujedno uručili i mnogobrojne poklone.U okviru akcije „Međunarodni dan fudbala i prijateljstva“ desetina hiljada dece i odraslih su učestvovali u prijateljskim fudbalskim susretima, otvorenim treninzima, javnim grupnim tematskim okupljanjima, maratonima i ostalim sportskim događajima. Učesnici ove izuzetne globalne manifestacije su tom prilikom dobili i zvaničnu podršku od strane poznatih profesionalnih fudbalskih asova, trenera, TV voditelja i medijskih ličnosti i umetnika.Obeležavanje dana fudbala i prijateljstva je po prvi put objavljeno 2014. godine od strane mladih ambasadora međunarodnog društveno-odgovornog projekta za decu „Fudbal za prijateljstvo“, zvanično podržanog od strane FIFA i UEFA. Tokom ovog dana, svako ko uvažava i živi po osnovnim vrednostima ovog projekta - kao što su jednakost, poštovanje za kulture drugih i suživot u miru - vezuje oko svoje ruke plavo-zelenu „narukvicu prijateljstva“, simbol projekta. Plavi končić na narukvici predstavlja mirno nebo, a zeleni - fudbalski teren, prostranstvo dostupno svakome.

Dan fudbala i prijateljstva prvi put je u Srbiji obeležen 2014. godine.

Manifestacije u čast „Međunarodnog dana fudbala i prijateljstva“ su posetile i poznate globalne fudbalske zvezde poput Branislava Ivanovića, kapitena reprezentacije Srbije i odbrambenog igrača FK Zenit iz Sankt Peterburga, njegovog timskog kolege, golmana Jurija Lodigina i holandskog centarfora Dirka Kajta iz FK Fejenord iz Roterdama. U Grčkoj događaju je prisustvovao i Takis Fisas, član šampionskog tima Grčke sa Evropskog prvenstva 2004. godine i direktor Omladinske škole FK Panatinaikos.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track