VOKRI O PRIJEMU KOSOVA U FIFA: Dugo smo čekali ovaj dan, emocije su jake
Foto: Printskrin

Bruka svetske kuće fudbala

VOKRI O PRIJEMU KOSOVA U FIFA: Dugo smo čekali ovaj dan, emocije su jake

Fudbal -

Predsednik Fudbalskog saveza tzv. Kosova Fadilj Vokri, posle večerašnjeg prijema u FIFA, izjavio je da su mu proradile emocije i da je presrećan što su svi na Kosovu dočekali dan, koji su čekali godinama.

"Jake emocije su trenutno kod mene. Svi ma Kosovu dugo smo čekali ovaj dan, da postanemo punopravni članovi familije FIFA. Zahvaljujem se svima koji su nam dali podršku i glasali za prijem", rekao je Vokri.

Prijem Kosva u FIFA na Tviteru je čestitao i predsednik Hašim Tači, na ulicama gradova ova vest primljena je sa oduševljenjem, dok je u južnom delu Kosovske Mitrovice priređen i vatromet u tu čast.

Visoki kosovski zvaničnici iz vlasti i opozicije pozdravili su odluku FIFA.

Predsednik Skupštine Kosova Kadri Veselji izjavio je da je učlanjenje Fudbalskog saveza Kosova u FIFA od izuzetnog značaja.

"Ovo je značajan korak napred u daljoj konsolidaciji imidža i položaja Kosova na međunarodnoj sceni. Vrlo brzo ceo svet će uživati u fudbalu velikog broja naših mladih talenata", napisao je Veselji na svom Fejsbuk nalogu.

Premijer Kosova Isa Mustafa je napisao da uspesi Kosova nemaju kraja i da je daanas Kosovo postalo članica FIFA.

"Uskoro ćemo vam doneti nove dobre vesti. 2016 je bez sumnje naša godina. Kosovo je spremno", napisao je Mustafa na Fejsbuku.

Lider opozicione Alijanse za budučnost Kosova Ramuš Haradinaj je ocenio da je ovo istorijski dan za Kosovo i da je ona zasluženo postala članica FIFA, dok je lider Inicijative za Kosovo Fatmir Ljimaj rekao da je prijemom u FIFA ostvaren san sportista Kosova.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track