VOŠA SPREMNA ZA VIKTORIJU: Treneru Zagorčiću žao što su ispali Zvezda i Čukarički
Foto: Fonet

Lale osećaju pritisak

VOŠA SPREMNA ZA VIKTORIJU: Treneru Zagorčiću žao što su ispali Zvezda i Čukarički

Fudbal -
Fudbaleri Vojvodine sutra uveče igraju prvi meč baraža za Ligu Evrope sa prvakom Češke u Plzenju

Trener fudbalera Vojvodine Zlatomir Zagorčić rekao je danas da mu je žao što su Crvena zvezda i Čukarički završili takmičenje u evropskim kvalifikacijama jer bi i njihovo učešće značilo ozdravljenje srpskog fudbala.

"Opšte je poznato i normalno da Zvezda i Partizan predstavljaju ozbiljne klubove u Evropi. Ali, mene najviše zanima Vojvodina. Žao mi je što Zvezda i Čukarički nisu prošli dalje, to bi pokazalo da je srpski fudbal ozdravio", rekao je Zagorčić u Plzenju.

Vojvodina će sutra gostovati Viktoriji u prvoj utakmici baraža za Ligu Evrope.

"Cilj je bio da mislimo samo o sebi, da probamo da napravimo rezultat. Teško je to, igrači će imati pritisak, ali smo mnogo pričali sa njima. Naučeni smo, bio je pritisak i protiv Sampdorije", kazao je Zagorčić.

On je naveo da nedavna smena trenera Viktorije "ne može da bude krupna promena".

"Znamo vrline i mane Viktorije, ali ćemo to sačuvati za utakmicu", istakao je trener novosadske ekipe.

Kapiten Vojvodine Nino Pekarić, koji se polako oporavlja od teže povrede, kazao je da se njegova ekipa dobro pripremila za protivnika.

"Ozbiljno smo shvatili ovo takmičenje i ništa ne prepuštamo slučaju. Nadam se da će sve biti dobro. Prija nam pažnja, koju je ova ekipa i zaslužila. Ekipa je maksimalno koncentrisana i neće podleći pritisku. Spremni smo za sve izazove", kazao je Pekarić.

On nije želeo da poredi Viktoriju sa prethodnim protivnikom Vojvodine u kvalifikacijama, ekipom Sampdorije.

"Nema lakih protivnika u ovoj fazi. Ulog je veliki i velike ekipe mogu da podlegnu pritisku. Viktorija je igrala kvalifikacije za Ligu šampiona, tako da ima kvalitet, ali se ne opterećujemo veličini kluba, razmišljamo samo o sebi", rekao je Pekarić.

Utakmica u Plzenju igraće se sutra u 20.50.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track