ZAVRŠEN REGULARNI TOK SUPERLIGE: Javor pobedio u Nišu i plasirao se u plej-of, Čukarički izvisio
Foto: Beta

Još 7 kola do kraja sezone

ZAVRŠEN REGULARNI TOK SUPERLIGE: Javor pobedio u Nišu i plasirao se u plej-of, Čukarički izvisio

Fudbal -

Fudbaleri Javora izborili su danas plasman u plej-of Super lige minimalnom pobedom u 30. kolu u Nišu protiv Radničkog.

Javor je regularni deo prvenstva završio sa 42 boda, što je dva više od Čukaričkog, koji je u gostima pobedio Voždovac 3:1, i četiri više od Spartaka, koji je izgubio 1:4 od Mladosti u Lučanima.

Zvezda je na svom terenu pobedila "fenjeraša" Borac 2:0, dok je Partizan prvi put pobedio Novi Pazar u gostima u prvenstvu - 3:1.

Javor je u Nišu slavio golom Stefana Tripkovića u 49. minutu i tako došao do pobede posle dva vezana poraza.

Čukarički je ostao "ispod crte" uprkos sigurnoj pobedi od 3:1 u gostima nad Voždovcem. Strelci za "brđane" bili su Ognjen Ožegović u 18. i 78. minutu i Asmir Kajević u 44. Pogodak za "zmajeve" postigao je Stefan Dražić u 62. minutu.

Spartak je bio bez šansi u Lučanima. Domaćin je poveo u 12. minutu autogolom, da bi Odita povisio na 2:0 u 32. Ognjen Mudrinski je smanjio u 37, a onda su u drugom poluvremenu Vladimir Radivojević i Milan Bojović stavili tačku na meč.

Rad je u gostima pobedio Metalac 2:1 posle preokreta. Domaćin je poveo preko Tarasa Bondarenka u 31. Miloš Ćulum je izjednačio u 61, a Lazar Milošev je u 69. doneo trijumf "gradjevinarima" i lakšu poziciju za plej-aut.

Napredak je kod kuće pobedio Bačku 2:0 u utakmici bez rezultatskog značaja, dok su Radnik i Vojvodina igrali 0:0 u Surdulici.

U plej-ofu će igrati Zvezda, Partizan, Vojvodina, Napredak, Mladost, Radnički, Voždovac i Javor. Za opstanak će se boriti Čukarički, Spartak, Rad, Bačka, Metalac, Radnik, Novi Pazar i Borac.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja