ZIDAN JE OD MENE POKUPIO FORE: Muslin ponosan na svoje dete!
Foto: Beta AP, Profimedia

U METU

ZIDAN JE OD MENE POKUPIO FORE: Muslin ponosan na svoje dete!

Fudbal -

JOŠ JEDAN PONOS Osim trenera Real Madrida, kog sam trenirao u Bordou, još jedan moj bivši igrač će izrasti u velikog trenera - to je Nemanja Vidić

Moji igrači Nemanja Vidić i Zinedin Zidan biće veliki treneri jer imaju harizmu pobednika, kaže za Kurir kandidat za selektora Srbije Slavoljub Muslin.Iskusni stručnjak ponosan je što njegov bivši učenik iz Bordoa Zinedin Zidan gradi uspešnu trenersku karijeru u Realu iz Madrida. Na pitanje da li je popularni Zizu pokupio neku caku od njega, bivši trener Crvene zvezde kaže:- Ne znam! Imao je on i veće trenere u karijeri od mene. Možda i jeste (smeh)... Šalu na stranu, bilo je dosta velikih fudbalera koji nikad nisu postali veliki treneri. To nema veze jedno s drugim. Ali to nije slučaj sa Zinedinom Zidanom. Njegov mentalni sklop pokazuje da će biti veliki trener. Takav je bio i kao igrač, primetio sam i tada da se isticao od ostalih jer je u dosta situacija razmišljao kao trener.Slavoljub Muslin odlično poznaje Zinedina Zidana, s kojim je nekoliko sezona radio u Bordou.- Zidan nema ego i sujetu! To je pokazao time što je na prvom treningu Reala odao počast Kristijanu Ronaldu, kod kojeg je taj ego baš izražen. Ne mislim da je Portugalac veći igrač od njega. Tu je pokazao koliko je veliki kao čovek i koliko je kompletan kao ličnost. Nije tip „ja pa ja“. Uvek je hteo da posavetuje, a mogu vam reći da sam s njim u timu napredovao kao trener. Hoće da uči, da se usavršava. Završio je fakultet za sportski menadžment, pa tek onda trenersku školu, što dosta govori o njemu. Ne misli da sve zna.

Budući trener... Nemanja Vidić
Budući trener... Nemanja Vidić

Nemanja Vidić izjavio je da u budućnosti planira da postane trener:- I Vidić je, kao i Zidan, velikim radom i odricanjem postigao da bude klasa. Za razliku od Zidana, Nemanja je rođeni vođa na terenu. Ima tu žicu da povede ekipu u rat, da podigne adrenalin u svlačionici. Trenirao ga je veliki trener Aleks Ferguson, što je ogromna stvar. Sigurno je da će Nemanja graditi svoju trenersku filozofiju, ali je isto tako sigurno da će u odnosu prema igračima koristiti sve ono čemu ga je Ferguson naučio, a on je u tom segmentu možda i najbolji na svetu. Drago mi je zbog njega, kao i Nenada Lalatovića, jer nam je potrebna nova, sveža trenerska krv.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track