ZINEDIN ZIDAN: Zaslužili smo trofej, ne želim da analiziram igru
Foto: Reuters

Uživa u uspehu

ZINEDIN ZIDAN: Zaslužili smo trofej, ne želim da analiziram igru

Fudbal -

Trener fudbalera Real Madrida Zinedin Zidan rekao je da je njegov tim velikim zalaganjem uspeo da dođe do titule u Ligi šampiona i istakao da ne želi da analizira igru, već samo da uživa u velikom uspehu.

Real je u jučerašnjem finalu Lige šampiona, nakon 1:1 u regularnom delu, slavio protiv Atletiko Madrida nakon boljeg izvođenja jedanaesteraca (5:3) i tako stigao do 11. titule u najjačem klupskom takmičenju u Evropi.

"Sanjao sam o ovome kada sam stigao na poziciju trenera. To možeš da ostvariš ako radiš sa ovakvim timom. Real tokom istorije pravi velike i važne stvari. Ovo smo postigli radom i trudom. Borili smo se do kraja i zaslužili trofej. Osvajanje Lige šampiona iza sebe ima mnogo rada i imao sam sreće da ostvarim nešto posebno", rekao je Zidan za španski AS.

On je naglasio da Real nije imao plan da se nakon postignutog gola brani.

"Povlačenje nije bila taktika, već nešto što se povremeno dešava na terenu. Postigli smo gol i ponekad je potrebno i da se povučete. To je fudbal. Ne želim ništa da analiziram, samo da uživam u velikom uspehu", zaključio je Zidan.

Fudbaler Real Madrida Kristijano Ronaldo rekao je da je bio ubeđen da će postići odlučujući penal i naglasio da je Zinedin Zidan uradio odličan posao sa klubom.

"Veoma sam srećan i delim svoju veliku radost sa navijačima Reala. Znao sam da ću uspeti da postignem pobedonosni gol i hvala Zidanu što mi je dozvolio da šutiram. Zidan je odradio fenomenalan posao sa ekipom i zaslužio je da uživa u velikom uspehu", zaključio je Ronaldo.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track