ZLATAN IZNERVIRAO NAVIJAČE Ovo mu se nije desilo od 2006. godine, a uradio je i nešto NEOPROSTIVO
Foto: Reuters

Šveđanin na udaru

ZLATAN IZNERVIRAO NAVIJAČE Ovo mu se nije desilo od 2006. godine, a uradio je i nešto NEOPROSTIVO

Fudbal -

Fudbaleri Mančester junajteda doživeli su najteži poraz u poslednjih pet godina. Njih je na Stamford bridžu pregazio Čelsi rezultatom 4:0, što je prilično iznerviralo navijače, ali i legende ovog kluba.

Na udaru se posebno našao Zlatan Ibrahimović, i to iz dva razloga.

Švedski napadač je na utakmici propustio nekoliko prilika za gol, pa je produžio golgeterski post na 498 minuta. To je najgori period Ibrahimovića u poslednjih deset godina, tačnije od septembra 2006. godine.

Međutim, navijače i legende kluba sa "Old Traforda" više je zaboleo gest Ibrahimovića po završetku utakmice, kada se smejao i razmenio dres sa fudbalerima Čelsija.

Legendarni igrač Mančester junajteda Rajan Gigs kritikovao je igrače te ekipe jer su razmenili dresove i smejali se sa igračima Čelsija, posle ponižavajućeg poraza od 0:4 na Stamford Bridžu.

"Možete da izgubite fudbalsku utakmicu, ali kada izgubite i onda razmenite dresove - ja to ne volim. Nazovite me staromodnim. Kada izgubite 0:4, čestitate protivniku, zahvalite naijačima na podršci i izadjete sa terena. Ne treba da stojite na terenu, menjate dresove i smejete se sa ekipom koja vas je upravo pobedila", rekao je Gigs.

Gigs je celu karijeru proveo u Mančester junajtedu, gde je došao 1987. godine na svoj 14. rodjendan. Igrač je sa najvećim brojem utakmica za Junajted (963) i najtrofejniji je igrač u istoriji fudbala. Za nepune 24 godine na Old Trafordu postigao je 168 golova, osvojio je 13 šampionskih titula, četiri FA kupa, tri Liga kupa, dve Lige šampiona, svetsko klupsko prvenstvo, interkontinetalni kup, Superkup Evrope i devet trofeja Komjuniti Šild.

On je na kraju sezone 2013-2014 postavljen za privremenog trenera Mančester junajteda pošto je Dejvid Mojs dobio otkaz, a 19. maja 2014. godine imenovan je za pomoćnika tadašnjeg trenera Luja van Gala, kada je i završio profesionalnu karijeru. Iz kluba je otišao u julu ove godine kada je za trenera postavljen Žoze Morinjo.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track