ZLOUPOTREBILI POLOŽAJ: Krivične prijave Vazuri i Obućini!
Foto: Aleksandar Jovanović, Dragan Kadić

Novi predmet tužilaštva

ZLOUPOTREBILI POLOŽAJ: Krivične prijave Vazuri i Obućini!

Fudbal -

Generalni direktor FK iz Humske i generalni sekretar JSD Partizan optuženi da su oštetili klub zloupotrebomslužbenog položaja

Protiv generalnog direktora Partizana Miloša Vazure i generalnog sekretara Jugoslovenskog sportskog društva Partizan Milana Obućine podneta je krivična prijava zbog zloupotrebe službenog položaja.Optužnica koju je potpisao anonimni podnosilac, a u koju je Kurir imao uvid, pored pomenute dvojice funkcionera, obuhvata i druga N. N. lica, čiji će se identitet utvrditi tokom trajanja postupka. Njima se u ovoj prijavi pripisuje niz krivičnih dela, zbog kojih je Partizan imao materijalnu štetu, a odnose se na potpisivanje fiktivnih ugovora i isplaćivanje novca firmama koje više ne postoje. Konkretno, reč je isplati menadžeru Tomi Šakoti za transfer Nikole Gulana iz 2008. godine, o čemu je Kurir već pisao u nekoliko navrata.Pomenuta prijava 17. maja primljena je u Višem javnom tužilaštvu, što je za naš list i potvrđeno u ovoj ustanovi.- Krivična prijava protiv Miloša Vazure, generalnog direktora FK Partizan, Milana Obućine, generalnog sekretara JSD Partizan, i drugih N. N. lica stigla je u tužilaštvo i biće obrađena naredne nedelje - poručeno je Kuriru u javnom tužilaštvu.

Prijava zavedena 17. maja. Na udaru Vazura, Obućina i druga N. N. lica
Prijava zavedena 17. maja. Na udaru Vazura, Obućina i druga N. N. lica

Miloš VazuraN. N. lica ne želim da komentarišemMiloš Vazura, direktor Partizana:- Prijava je anonimna i zaista neću ništa da komentarišem. Znam da sam od dolaska u Partizan radio po slovu zakona i da je u klubu urađena finansijska konsolidacija, što samo govori da smo radili ispravno. Ovo neko pred sednicu Skupštine pokušava da skrene pažnju javnosti - rekao je aktuelni direktor Partizana Miloš Vazura za Kurir.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track