(KURIR TV) DELIJE POD PRISMOTROM: Italijani kamionima gradske čistoće blokirali prilaze Trgu
Foto: Aleksandar Radonić

Motri se na navijače Zvezde

(KURIR TV) DELIJE POD PRISMOTROM: Italijani kamionima gradske čistoće blokirali prilaze Trgu

Fudbal -

Italijanska policija i karabinjeri kako su i najavili, blokirali su uži centar Ređo Emilije, odnosno trg Prampolino na kojem se okupljaju navijači Crvene zvezde.

1 / 6 Foto: Aleksandar Radonić

Od podneva, pa do 16.00 časova kada je zakazan skup Delija navijači u grupama polako pristižu u Ređo Emiliju. U grupama, od trojice do desetorice Delije mirno šetaju gradom, dok ih policija posmatra u automobilima. Neki od njih su se odlučili da sede po kafićima i tako dočekaju okupljanje. Pored trga Prampolino drugi punkt na kojem će se grupisati Delije je kod stadiona, gde navijače Crvene zvezde čekaju besplatni sendviči i osveženje u vidu hladne vode.

Planirano je da korteo Delija uz navijačke pesme oko 17.00 sati sa trga Prampolino krene ka stadionu Mapei u pratnji policije. Organi reda Italije blokirali su trg Prampolino, odnosno gotovo sve ulice, sem jedne koje vode do njega. Uradili su to kamionima Gradske čistoće koji su blokirali prilaze Trgu, a na samom Trgu su policajci u uniformama i civilu, kao i kamermani koji snimaju navijače Crvene zvezde.

foto: Aleksandar Radonić
foto: Aleksandar Radonić

Građani Ređo Emilije sa interesovanjem posmatraju Delije, mada vecćina žitelja gotovo i da ne zna za utakmicu, jer kako su nam rekli u toku je "feragosto" odnosno sezona odmora, a oni koji idu na posao i ovako imaju dosta svojih problema.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track