ZVEZDA PREDSTAVILA NOVO POJAČANJE Poletanović: Nadam se plasmanu u Ligu šampiona
Foto: Crvenazvezdafk.com

Stigao na jednogodišnju pozajmicu

ZVEZDA PREDSTAVILA NOVO POJAČANJE Poletanović: Nadam se plasmanu u Ligu šampiona

Fudbal -

Novi fudbaler Crvene zvezde Marko Poletanović ocenio je da prelazak u taj klub nije korak unazad u njegovoj karijeri i da se nada plasmanu u Ligu šampiona.

"Mnogi su me pitali da li je ovo korak unazad za mene, ali mislim da nije, jer je Zvezda veća od svih belgijskih klubova", rekao je 22-godišnji Poletanović na promociji.

Poletanović će naredne sezone igrati kao pozajmljen igrač belgijskog Genta, a Zvezda će imati pravo otkupa ugovora.

Ovaj 22-godišnji vezni fudbaler je rekao da je optimista kada je reč o plasmanu u Ligu šampiona.

"Zašto da ne, moguće je. Treba ići korak po korak. Ali, smatram da je veliki uspeh i da izborimo Ligu Evropa", rekao je Poletanović, koji će u beogradskom klubu nositi dres sa brojem 93.

On je karijeru počeo u Vojvodini, iz koje je 2015. prešao u belgijski Gent, gde nije mnogo igrao, pa je poslednju polusezonu proveo na pozajmici u Zulte Varegemu.

"Prvih šest meseci u Gentu je bilo dobro, ali kada sam odigrao najbolju utakmicu protiv Briža, trener mi je rekao da ću odmoriti, pa sam sklonjen iz tima. Video sam da me ne žele, a nisam znao razlog. Rekli su mi da ostanem i šest meseci sam proveo na klupi. Nisam bio zadovoljan pa sam otišao u Varegem, odigrao desetak utakmica, moglo je bolje, ali dobro", kazao je Poletanović.

Kako je rekao, glavna konkurencija u timu biće mu Mičel Donald i Damjan Le Talek, ali daće sve od sebe da se izbori za mesto u prvoj postavi.

"Treniram 100 odsto i ako to bude dovoljno, nadam se da ću da se izborim za prvu postavu", rekao je Poletanović.

On je dodao da nije bilo nikakvih reakcija u Novom Sadu zbog potpisa za Crvenu zvezdu.

Poletanović je naveo da mu mnogo znači što će u Zvezdi igrati s nekadašnjim saigračima iz Vojvodine Aleksandrom Kataijem i Nemanjom Supićem, kao i to da poznaje mnogo njih, što iz mladjih reprezentativnih selekcija, što onih protiv kojih je igrao.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track