ZVEZDA SPREMNA ZA NASTAVAK SEZONE Božović: Svi su živi i zdravi i kreću PO DUPLU KRUNU
Foto: Dado Đilas

Crveno-beli čekaju Novi Pazar

ZVEZDA SPREMNA ZA NASTAVAK SEZONE Božović: Svi su živi i zdravi i kreću PO DUPLU KRUNU

Fudbal -

Trener fudbalera Crvene zvezde Miodrag Božović rekao je da očekuje da njegova ekipa prolećni deo sezone poče pobedom protiv Novog Pazara i dodao da će crveno-beli dati sve od sebe da spreče iznenadjenje na svom stadionu.

"Očekujemo da pobedimo i da nastavimo u pobedničkom ritmu iz prvog dela sezone. Novi Pazar je ekipa koja je u vrlo nezavidnom položaju i sigurno će dati sve od sebe da napravi iznenadjenje. Nadam se da smo spremni i da ćemo nastaviti u istom ritmu i stići do cilja, a to je prvo mesto i pobeda u Kupu Srbije", rekao je Božović na konferenciji za novinare u Beogradu.

Fudbaleri Zvezde u subotu od 15 časova igraju protiv Novog Pazara, utakmicu 22. kola Super lige Srbije, prvog kola prolećnog dela sezone. Beogradski tim je prvi na tabeli sa 54 boda, dok Novi Pazar zauzima poslednje mesto sa 12 bodova.

Novi Pazar je sredinom januara promenio trenera, pa ekipu predvodi Nebojša Vučićević.

"Svaka promena trenera donosi nešto novo, a i prvo kolo je kolo u kome mogu da se dešavaju iznenadjenja. Mi ćemo se potruditi da se to ne dogodi", naveo je Božović.

Na pitanje novinara da li njegovoj ekipi znači što na otvaranju polećnog dela sezone igra na domaćem terenu Božović je rekao: "Značiće ako pobedimo".

Božović je rekao da su za utakmicu sa Novim Pazarom svi "živi, zdravi i registrovani" i da su u konkurenciji za tim, osim Nemanje Milića koji ima četiri žuta kartona i povredjenog Mihaila Ristića.

Božović je naveo da će utakmicu protiv Novog Pazara početi tim koji je igrao u pretposlednjem pripremnom meču protiv Zirke i dodao da se može očekivati da zaigra i Nenad Milijaš, ako bude na klupi.

Novinare je zanimalo i da li je prelazni rok gotov za Zvezdu.

"Zvezda je takav klub da se može očekivati svašta, može da se desi da dodje još jedan igrač", rekao je Božović.

Vučićević: Poslednji smo, ali imamo pravo na naduTrener fudbalera Novog Pazara Nebojša Vučićević ocenio je danas da njegova ekipa u Beograd ne ide sa "belom zastavom", da su iznenađenja uvek moguća, ali da je Crvena zvezda veliki favorit u predstojećem duelu tih ekipa u 22. kolu Super lige Srbije."Skupili smo se tek pre 12, 13 ili 14 dana, otišli na pripreme, vratili se, trenirali, ali sve je moguće. Ipak, bilo bi glupo ako ne bih kazao da je šampion Crvena zvezda apsolutni favorit na svom terenu. Poslednji smo, ali imamo pravo na nadu", rekao je Vučićević.Trener Novog Pazara je dodao da je atmosfera u ekipi dobra, da nema problema sa povredama i kartonima, kao i da još nije odlučio da li će računati na tek pristigle fudbalere - Dejana Babića i Milana Savića. Nešto ranije, Novopazarce su pojačali povratnici Miloš Budaković i Ibrahim Arifović."Biće to najteža moguća premijera jednog potpuno novog tima, ali probaćemo. Ne idemo sa 'belom zastavom', želimo da se nadigravamo i pokažemo se u što boljem svetlu pred beogradskom publikom", naveo je Vučićević.Prvoplasirana Crvena zvezda ima 54 boda, dok je Novi Pazar na poslednjem 16. mestu sa 12 bodova. Utakmica ovih rivala igraće se u subotu od 15.00 na stadionu "Rajko Mitić"."Sigurno je da ćemo biti maksimalno borbeni i angažovani. Imamo 20 igrača koji se bore za mesto u timu i sutrašnja utakmica je jedna vrsta filtera za naredne izazove, a sledeći je protiv Metalca kod nas", rekao je Vučićević.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track