ZVEZDA TRAŽI POMOĆ VLADE I FSS: Na Marakani igra i reprezentacija Srbije
Foto: Nemanja Pancic

Najveći stadion u novom ruhu do 1. avgusta

ZVEZDA TRAŽI POMOĆ VLADE I FSS: Na Marakani igra i reprezentacija Srbije

Fudbal -

Uporedo sa pojačavanjem ekipe i sprovođenjem priprema menadžment Fudbalskog kluba Crvena zvezda naporno radi na tome, da stadion „Rajko Mitić“ u evropskim mečevima zablista u punom sjaju i bude dostojan domaćin velikih mečeva kojima se ogromna Zvezdina porodica nada.

Inspekcija UEFA je posetila stadion 26. aprila.Tom prilikom je detaljno pregledan stadion, da bi 25. maja UEFA poslala izveštaj sa ocenom uz koju su bile priložene instrukcije šta je neophodno da se ispravi kako bi klub nesmetano mogao da se takmiči u grupnim fazama Lige šampiona ili Lige Evrope ukoliko se na terenu za to izbori.

Iz evropske kuće fudbala su tražili da Zvezda do 15. juna dostavi realan akcioni plan vezan za poboljšavanje uslova vezanih za infrastrukturu stadiona i okoline. Crvena zvezda je to blagovremeno i vrlo detaljno učinila na zadovoljstvo komisije UEFA. Zbog toga je UEFA odlučila da Zvezdi omogući da predložene i planirane radove završi u dve faze. Prva faza je do 15. jula, a druga do 1. avgusta.

Uprava i menadžement kluba su uvereni da će klub imati i vremena i sredstava da planirane radove ostvari na zadovoljstvo svih. Ipak, U Zvezdi veruje da će u unapređenju infrastrukture stadiona imati finansijsku podršku od strane Vlade Republike Srbije i Fudbalskog saveza Srbije, jer stadion „Rajko Mitić“ ne koristi samo Crvena zvezda.

Na Marakani igra i reprezentacija pa će na njemu od septembra biti igrani i mečevi kvalifikacija za Svetsko prvenstvo 2018. godine, a isti, možda čak i viši kriterijumi važe i za reprezentativne mečeve.Upravo iz tog razloga klub je poslao pismo Vladi Republike Srbije i FSS u kome je dataljno objašnjeno šta je sve planirano da bude urađeno i Crvena zvezda ovom prilikom izražava uverenje da će dobiti podršku kako bi stadion „Rajko Mitić“ u što kraćem roku ispunjavao sve uslove propisane visokim standardima UEFA čime bi srpski fudbal u svakom smislu mnogo dobio.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track