ZVEZDAŠ RAZBUCAO DINAMO: Rijeka slavi Marka Vešovića
Foto: Profimedia

Delija 100 posto

ZVEZDAŠ RAZBUCAO DINAMO: Rijeka slavi Marka Vešovića

Fudbal -

Izlomili smo Zagrepčane, kako psihički, tako i taktički, kaže za Kurir Crnogorac, koji je sa dva lepa gola doprineo pobedi Rijeke (5:2) i smeni slavnog trenera Kranjčara

Rijeka i cela Istra slave Marka Vešovića, junaka trijumfa nad zagrebačkim Dinamom od 5:2.Rijeka je pravi hit prvenstva u Hrvatskoj, a nekadašnji fudbaler Crvene zvezde i reprezentativac Crne Gore Marko Vešović bio je najbolji u trijumfu svog tima nad višestrukim prvakom te države, sa dva gola i jednom asistencijom. Klub Zdravka Mamića bio je rasturen.- Utisci su sjajni i dan posle naše pobede svi u Rijeci pričaju o našoj fantastičnoj partiji i pobedi nad Dinamom. Dobili smo ih u derbiju, i to tako što smo im dali pet komada. Izlomili smo ih i psihički i taktički na terenu. Bili su nokautirani još u prvom poluvremenu. Iskoristili smo to što su umorni i što igraju u Evropi - rekao je za Kurir Marko Vešović i nastavio:- Bilo je i sitnih čarki na kraju utakmice. Sasvim je razumljivo da je Zagrepčanima teško pao ovakav poraz. Naš trener Matjaž Kek, koji je ovde već četiri godine, sjajno nas je spremio za derbi, koji nismo mogli da izgubimo.

Ponizili učesnika Lige šampiona... Fudbaleri Rijeke
Ponizili učesnika Lige šampiona... Fudbaleri Rijeke

Dinamo ne pamti kada je vezao dva poraza zaredom u prvenstvu, odnosno da zauzima treće mesto u ligi, iza Rijeke i Osijeka. Kao epilog svega, usledila je ostavka trenera Zlatka Kranjčara.- Cico se poneo gospodski. Čestitao nam je pobedu i rekao da bi otišao iz Dinama i da je pobedio. Čovek jednostavno nije mogao da izdrži pritisak.

Debakl... Dinamo ne pamti kad je primio pet golova u domaćoj ligi
Debakl... Dinamo ne pamti kad je primio pet golova u domaćoj ligi

Kao bivši fudbaler Crvene zvezde, Marko Vešović žali što je njegov nekadašnji klub poražen u derbiju od Partizana.- Žao mi je zbog poraza, a utakmicu nisam gledao jer smo u to vreme imali trening. Znam kako je igračima Zvezde jer je i moja generacija tako poražena, kada nam je Jojić u 90. minutu dao gol. Bez obzira na sve, smatram da je Crvena zvezda najkvalitetnija u ligi i da će na kraju osvojiti titulu. Prvenstvo je tek počelo, a kad se sve to složi, Zvezda će opet biti ona prava - zaključio je Vešović.

IzmišljotineHRVATI MI STAVILI PSOVKE U USTAPre nedelju dana Rijeka je igrala u Vinkovcima protiv Cibalije, a hrvatski novinari optužili su Marka Vešovića da je vređao igrače domaćeg kluba.- Sve je izmislio jedan novinar. Svi koji me znaju svesni su da tako nešto nikad ne bih izjavio. Nikada bilo koga nisam vređao na verskoj, rasnoj ili nacionalnoj osnovi. Stavio mi je u usta reči koje nisam izgovorio. U Rijeci sam tri godine i nikada nisam imao ni najmanji eksces. Te izmišljotine pale narod, a neka im svima služi na čast - rekao je Vešović.

Letnja pričaHTEO OPET NA MARAKANUTokom leta, na Marakani je bilo priče da se Marko Vešović vrati u Crvenu zvezdu.- Istina je, takve priče su došle i do mene. Ali nije bilo ništa zvanično. Volim Crvenu zvezdu i to nikada nisam krio. Ginuo sam za crveno-beli dres i to bih radio ponovo - otkrio je Vešović.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track