ZVEZDIN DUG: Terzić otkrio koliko sada iznosi i kakve probleme klubu stvara
Foto: Fonet

Pare, pare, pare

ZVEZDIN DUG: Terzić otkrio koliko sada iznosi i kakve probleme klubu stvara

Fudbal -
Generalni direktor Crvene zvezde Zvezdan Terzić je otkrio da je budžet tog fudbalskog kluba za ovu godinu oko 10 miliona evra, kao i koliko posle transfera Grujića iznosi ukupan dug.

– Raskodi za tekuće poslovanje na godišnjem nivou su oko 10 miliona evra. Iznos je dovoljan da ceo sistem kluba normalno funkcioniše. Uz ovakav budžet očekivano je da Zvezda bude šampion u Srbiji, ali je pitanje šta s tim novcem može da se uradi u Evropi.

Ukupan dug sada iznosi 37 miliona evra naglašava Terzić, i ističe da to mnogo koči funkcionisanje kluba, jer sve što se zaradi mora da se vrati starim poveriocima i ne može da se ulaže u ostvarivanje sportskih rezultata.– Najveći problem su nagomilani nasleđeni dugovi, sada dolaze na naplatu i onemogućavaju normalno poslovanje. Što obezbedimo tokom sezone ne stavljamo u finkciju ostvarivanja sportskog rezultata već na servisiranje starih dugova da bismo dobili licencu ili deblokirali račun. Zbog svega iznetog teško je odrediti koliko je tačno potrebno u sezoni, jer ne znamo kad će koji porverilac aktivirati potraživanje od našeg ukupnog duga, koji sada iznosi oko 37 miliona evra – istakao je Terzić.

Generalni direktor crveno-belih je istakao da se budžet kluba obezbeđuje sponzorstvima i transferima.

- Sa Gaspromom je ugovor potpisan 2010, a produžen 2015. na još tri godine sa 4,5 miliona evra po sezoni. Sa Telekomom je ugovor potpusan 2011. na četiri godine, a 2015. je produžen na još dve goidine sa 800.000 evra na godišnjem nivou. Sa Pumom imamo ugovor do 2017. vredan 450.000 evra u robi. Ima još ugovora sa nižim iznosima – rekao je Terzić i izrazio nadu da će dobre igre Zvezde omogućiti klubu nove sponzore u narednom periodu.

Terzić se osvrnuo i na transfere koje je klub ostvario od kako je on u Zvezdi.

– Za godinu i po dana, koliko sam u klubu ostvarili smo blizu 15 miliona evra od transfera igrača. Grujić – šest, Rajković tri, Jović dva, Dauda 0,5, Onjilo 0,4, Lazić 0,2, Savićević 0,1 – rekao je Terzić.

Prostom računicom je jasno da to nije 15 miliona evra, a generalni direktor crveno-belih ističe da je jedan deo prihodovan i od trening kompenzacija i fonda solidarnosti, kao i da je na stolu bila ponuda za Vukašina Jovanovića u iznosu od 2,5 miliona evra.

Kurir sport / Sportski žurnal

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track