ZVEZDIN JUNAK VIEIRA: Golove posvećujem mojoj pokojnoj supruzi
Foto: Saša Pavlić Kurir

Dvostruki strelac u večitom derbiju

ZVEZDIN JUNAK VIEIRA: Golove posvećujem mojoj pokojnoj supruzi

Fudbal -
Vijeira je prvi gol proslavio trkom ispred južne tribine Stadiona "Rajko Mitić", a potom se izvinio navijačima crno-belih

BEOGRAD - Fudbaler Crvene zvezde Hugo Vijeira rekao je večeras da je mnogo važnije što su crveno-beli pobedili, nego što je on postigao dva gola u 149. "večitom" derbiju sa Partizanom.

"Srećan sam što sam postigao golove, ali od toga je mnogo bitnije što smo pobedili. Još bolja stvar je što uvećali prednost na liderskom mestu u prvenstvu", rekao je Vijeira novinarima posle meča.

Zvezda je večeras sa 3:1 pobedila Partizan u devetom kolu Super lige, a dvostruki strelac za crveno-bele bio je Vijeira, koji je golove posvetio svojoj pokojnoj supruzi.

"Golove posvećujem mojoj pokojnoj supruzi Edini, koja fizički nije sa mnom, ali jeste u glavi i srcu", dodao je on.

Vijeira je prvi gol proslavio trkom ispred južne tribine Stadiona "Rajko Mitić".

"Izvinjavam se navijačima Partizana. Nisam znao da je to njihova tribina. Uvek sam za fer-plej. Zaista mi je žao", rekao je Vijeira.

Levi bek Zvezde Luis Ibanjes rekao je da je očekivao pobedu u 149. večitom derbiju.

"Zadovoljan sam i zbog nas i zato što smo navijačima doneli sreću. Sjajno je bilo. Očekivao sam pobedu, verovao u sebe i saigrače i to se ostvarilo", rekao je Ibanjes.

Odbrambeni fudbaler Zvezde Vukašin Jovanović kazao je da je ekipa pokazala karakter u nekoliko poslednjih prvenstvenih utakmica.

"Čestitam Partizanu na dobroj igri, ali smo se mi borili kao lavovi pred ovim fenomenalnim navijačima. Presrećan sam zbog derbija u seniorskoj konkurenciji. Nismo dali gol iz penala, nismo imali igrača više... Posvećujem pobedu Dejanu Stankoviću i sekretaru stručnog štaba Goranu Negiću. Posle utakmice sa Radničkim svi su nam se smejali, ali smo se mi izdigli", rekao je Jovanović.

Crveno-beli će u narednom kolu gostovati Jagodini.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track