(KURIR TV) KARADŽIĆ POSLE ISPADANJA SA EVROBASKETA: Ja sam odgovoran, mislio sam da ostatak tima može da nadomesti povrede Sonje i Ane
Foto: Foto: Printskrin

razmišlja korak napred

(KURIR TV) KARADŽIĆ POSLE ISPADANJA SA EVROBASKETA: Ja sam odgovoran, mislio sam da ostatak tima može da nadomesti povrede Sonje i Ane

Košarka -

Ženska košarkaška reprezentacije Srbije oprostila se od titule prvaka Evrope pošto je u baražu za plasman u četvrtfinale Evropskog prvenstva u Češkoj poražena od Letonije (75:70).

Selektor Srbije Stevan Karadžič je po završetka takmičenja rekao da je odgovoran za rezultat, ali da je verovao u tim koji je izabrao.

"Nimalo prijatan trenutak. Ja snosim punu odgovornost za rezultat, jer sam odredio ovaj tim. Želeo sam da ide najbolji tim i najbolje igračice, ali to nije bio slučaj. Ja sam se nadao da ćemo uspeti da ostatkom ekipe zamenimo nedovoljno spremne Sonju Petrović i Anu Dabović. Letonija je bila čvršći tim, a mi smo se protiv Slovenije energetski mnogo potrošili. U tom smislu sam siguran da smo dali maksimum", rekao je Karadžić.

Selektor Srbije je zatim upitan i o suđenju na meču sa Letonijom.

"Suđenje je bilo neujednačeno, a uz to smo morali da stižemo prednost rivala. Probali smo sve i ja sada nemam nikakve zamerke".

Karadžić je zatim prokomentarisao i suze Sonje Petrović po okončanju meča.

"Da stigle su je emocije, jer ona je veliki borac i ne samo njoj već i svim devojkama ovo je veoma teško palo".

Selektor Srbije ima ideju šta sada raditi.

"Sada treba napraviti plan da se bez obzira što Srbija neće igrati na Svetskom prvenstvu ekipa okupi i sledeće godine i da igra na turnirima za koje već imamo pozive. To treba dobro uraditi", rekao je Karadžić.

Kurir.rs / Kurir sport, Foto: FIBA

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track