LEGENDA CRNO - BELIH UPOZORAVA Paspalj: Partizan i Zvezda nemaju budućnost
Foto: Zorana Jevtić

Bez dlake na jeziku

LEGENDA CRNO - BELIH UPOZORAVA Paspalj: Partizan i Zvezda nemaju budućnost

Košarka -

Legendarni košarkaš Partizana, Žarko Paspalj, otvoreno je govorio o aktuelnoj situaciji u srpskoj, pre svega klupskoj košarci.

Paspalj je u razgovoru za Sport klub rekao da Partizan i Crvena zvezda nemaju budućnost i da nikog preterano ne zanima da se taj problem reši.

- Ovo je sve mizerija. Održavanje klubova na način na koji funkcionišu decenijama nije moguć. Na duže staze to je utopija. Status kvo je najgora opcija, a u Srbiji ne postoji želja da se to reši. Uopšte nije bitno ko će da dođe na čelo kluba, nije bitno ime čoveka. Doneće neku milostinju i šta posle? Problem je u nepoznatom statusu klubova. Ne može da se funkcioniše tako što će se gledati da li je premijer ili neko drugi ko odlučuje partizanovac ili zvezdaš. Od godine do godine, od problema do problema istu priču pričamo i iskreno kod mene ne postoji nada da će ne nešto promeniti, rekao je Paspalj.

Proslavljeni reprezentativac je dodao da je rešenje u privatizaciji.

- Partizan kao najtrofejniji klub i Zvezda koja je protekle dve, tri godine ostvarila zapažene rezultate nemaju nikakvu budućnost. To sam pričao i pre 11 godina. I šta se u međuvremenu promenilo? Ništa. Sada su svi kao nešto pametni. Ljudi, ne može sistem da se pravi na godinu, dve. Rešenje je u privatizaciji. Neko mora da se obaveže da vodi klub. Ovakav status kvo na niskom nivou nije održiv. Povremeno bljesne neka ekipa ili igrač i na tome se završi. Ne vidim da više od toga može da se postigne, dodao je Paspalj.

Doskorašnji potpredsednik Olimpijskog komiteta Srbije istakao je da je zažalio što je osam godina obavljao tu funkciju.

- Duboko sam razočaran. Bolje da nisam bio deo OKS. Ništa ne bih znao. Sad znam sve. Svo to baljezganje, uvlačenje...U sportu si, koji smatraš velikim i posebnim i na kraju te bude sramota što si deo toga. To sam doživeo. Jednostavno, osećaš se kao glup čovek, rekao je Paspalj.

Naglasio je i da je sistem takav da ne može da donese ništa dobro timskim sportovima na duže staze.

- Košarkaška reprezentacija je odlična, a mi nemamo ligu, nemamo jednog mladog igrača za koga bismo mogli da kažemo: "Da, on je budućnost". Fudbal je nešto najgore što nam se dogodilo. Ne postoji nivo! Stara je ovo priča, ali kao da ih nije briga, zaključio je Paspalj.

Kurir.rs / Kurir sport, Sport klub, Foto:

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR SPORT UŽIVO: O čemu je Radonjić "kratko razmišljao" pre nego što je prihvatio poziv?

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track