SRAMOTA SRBIJE: Zašto se Duda Ivković oprašta u Atini
Foto: EPA

OGREŠILI SE O VELIKOG

SRAMOTA SRBIJE: Zašto se Duda Ivković oprašta u Atini

Košarka -

Košarkaški stručnjak Dušan Ivković, umesto u Beogradu, od trofejnog sporta oprostiće se u drugoj zemlji

Odluka da legendarni košarkaški trener Dušan Ivković oproštajnu utakmicu vodi u Atini, a ne u Beogradu, iznenadila je Srbiju.

Očekivalo se da se trofejni stručnjak od sporta kojem je mnogo dao oprosti u rodnoj zemlji. Duda javno nije želeo da govori o razlozima zašto je umesto Beograda izabrao Atinu. Postoje razne spekulacije.

Po jednoj, od Beograda se odustalo zbog termina 28. jun, odnosno tehničko-logističkih razloga u dvorani „Aleksandar Nikolić“. Postoje i glasine da je ovo svojevrsna odmazda Ivkoviću zbog podrške Saši Jankoviću na predsedničkim izborima, ali niko nije mogao da potvrdi tu tezu.

- Ne želim ništa da komentarišem sada. Postojala je ta ideja o Beogradu, ali je sve premešteno u Atinu - rekao je za Kurir Dušan Ivković.

foto: Printscreen

ŠTA KAŽU KOLEGE O SLUČAJU DUŠANA IVKOVIĆA

Dražen Dalipagić

Meni je logično da to bude u Beogradu, s obzirom na to koliko je doneo ovoj zemlji medalja, ali on se odlučio za Atinu. Ne znam koji su razlozi, mogu samo da nagađam da je posredi politika, ali to je samo moje mišljenje. Jer, ako želite da igrate u nekoj sali, to neko mora da odobri.

Svetislav Pešić

Prvo da kažem da nemam pojma za Dudinu odluku. Malo sam zatečen svim tim što se dešava. Mislim da ja nisam prava osoba, odnosno da nisam kompetentan sagovornik na tu temu. Tako je odlučio Duda i to je njegova odluka. Treba je poštovati.

Dragan Kapičić

Mislim da je Duda trebalo da oproštajnu utakmicu održi i u Srbiji, jer je, prvo s Jugoslavijom, pa onda sa Srbijom, dosta medalja osvojio. Naravno, dosta je uradio i za Olimpijakos i verovatno su oni hteli da mu zahvale za sve što je uradio za njih.

Vlada Đurović

Smatram da se Duda ovom odlukom oprašta od Grčke, gde je dosta uradio što se tiče klupske košarke, i mislim da je to bila ideja Olimpijakosa. Isto tako mislim da ovako nešto treba da se održi i u Beogradu. Neka politička pozadina... Hm... Ne bih ulazio u to, ali ne isključujem ni tu mogućnost.

foto: Printscreen

Potpredsednik Radun

KOŠARKAŠKI SAVEZ: NJEGOVA ODLUKA

Potpredsednik KSS Bojan Radun ne zna razloge što se Ivković odlučio za Atinu, a ne za Beograd:

- Siguran sam da je Košarkaški savez imao kontakt s Ivkovićem povodom organizacije oproštajne utakmice, ali da budem iskren, ne znam razloge što se Duda odlučio za Atinu. Došao sam s puta i, pravo da vam kažem, nisam ni znao da se odlučio za Grčku.

Kurir / E.K.

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR SPORT UŽIVO: Zašto su Kinezi pametniji od nas pa igraju u četvrtoj nemačkoj ligi?

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track