SRBIJA BEZ ASA NBA LIGE Praja: Ne osuđujte Jokića!
Foto: Fonet, AP, Aleksandar Jovanović

DEFINITIVNO NE IGRA

SRBIJA BEZ ASA NBA LIGE Praja: Ne osuđujte Jokića!

Košarka -

Nikola je imao napornu sezonu u NBA ligi, logično je da oseća umor i da želi odmor, kaže Dalipagić

Nikola Jokić je i zvanično zahvalio selektoru Aleksandru Đorđeviću. Srbija će bez njega igrati na Evropskom prvenstvu od 31. avgusta do 17. septembra u Istanbulu.

Ono što se i pretpostavljalo sada se zvanično obistinilo. Jokić je zbog previše naporne sezone u NBA ligi odlučio da ne igra za reprezentaciju, a legendarni košarkaš Dražen Dalipagić u razgovoru za Kurir kaže da ne treba kritikovati mladog asa zbog toga.

Teo voli da igra za Srbiju

- Sto ljudi, sto ćudi. Imate NBA igrače koji odigraju 90 mečeva po sezoni i logično je da se osećaju umorno, žele da se odmore preko leta, jer su bili izloženi stravičnim naporima. S druge strane vam je Teodosić, recimo, odigrao otprilike sličan broj mečeva, bio je i povređen, ali dečko voli da igra za reprezentaciju i neće da otkazuje. Dakle, sve zavisi samo od pojedinca, a mi moramo imati razumevanja i za Teodosića i za Jokića. Njihova karijera treba da im bude najvažnija. Ako se povrede, niko se neće okrenuti za njima - izjavio je legendarni Praja i dodao:

- Da li znate da je jedan Srećko Jarić morao da bude trofejni igrač reprezentacije Jugoslavije, ali se pred polazak na jedno veliko takmičenje povredio i nikad više nije ušao u nacionalni tim, jer je došla generacija Kićanovića, Slavnića, Delibašića. Sve vrhunski igrači na njegovoj poziciji. Kad vidite da za Jarića i druge slične primere nema nacionalnih priznanja, nema zahvalnosti, onda postaje besmislena priča o uticaju menadžera na igrače i njihove odluke da preskoče neko takmičenje. Ako ne budemo šampioni ili ako ne osvojimo medalju, to sigurno neće biti zato što nam nedostaje Jokić - jasan je Dražen Dalipagić.

foto: Saša Pavlić

Sale zaćutao

Selektor Đorđević nije se oglašavao nakon telefonskog razgovora s Nikolom Jokićem, a izvesno je da neće naknadno zvati nove igrače jer ih na širem spisku reprezentativaca ima još 17.

Kurir / Goran Anđelković

Foto: Fonet, AP, Aleksandar Jovanović, Saša Pavlić

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR SPORT UŽIVO: Leonardo, odluči šta želiš!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track