PREDSEDNIK KARPOŠA IZNEO ŽESTOKE OPTUŽBE: Evo šta je Dedić rekao o čelnicima ABA i Nebojši Čoviću!
Foto: Beta

oGLASIO SE PRVI ČOVEK MAKEDONSKOG KLUBA

PREDSEDNIK KARPOŠA IZNEO ŽESTOKE OPTUŽBE: Evo šta je Dedić rekao o čelnicima ABA i Nebojši Čoviću!

Košarka -

Predsednik makedonskog košarkaškog kluba Karpoš sokoli Ognjen Dedić izneo je žestoke optužbe na račun čelnika ABA lige i prvog čoveka Crvene zvezde Nebojše Čovića.

Makedonski klub je prošle sezone osvojio deseto mesto u ABA ligi. Karpoš je izborio opstanak, ali naredne sezone neće igrati u regionalnom takmičenju. Čelnici ABA lige ponudili su makedonskom klubu da igraju u Drugoj ligi.

"Kriminalci koji vode ABA ligu misle da su našli ovcu za šišanje od koje su uzeli 150.000 evra, koliko smo platili vajld-kard. Nisu očekivali da nećemo odmah ispasti, iznenadili smo ih dobrim igrama i odmah su krenule laži i opstrukcije. Govorili su nam da ćemo igrati u ABA ligi ako ne ispadnemo, ali sada vidim da je to bila prevara, da je njihov cilj bio samo da uzmu pare i da nas šutnu. Čak i pre majstorice za titulu šampiona sa MZT-om smo znali da ćemo biti žrtve majstora laži, koji nemaju čast i kredibilitet. Najveći ispljuvak je Krešimir Novosel, najveći poltron i beskičmenjak, koji ništa ne može da odluči pre nego što se konsultuje sa moćnicima. Isto se odnosi i na sportskog direktora Žarka Čabarkapu. Njih dvojica sede u skutima Mladena Vebera iz Cedevite i Nebojše Čovića", naveo je Dedić.

On je istakao da njegov klub tokom cele sezone imao loše suđenje.

"Na svakoj utakmici smo imali pristrasno suđenje na našu štetu, uvek je bilo 80 prema 20 odsto u korist našeg rivala. Najmanje pet utakmica nam je bilo ukradeno, sa tim mečevima sigurno bi igrali u plej-ofu. Po kvalitetu na poslednja dva mesta trebali su da budu FMP i Olimpija, ali je bilo jasno da neće dozvoliti da ovi klubovi ispadnu iz lige pa je to morala da bude Krka. Zbog slabog interesovanja za ABA u Sloveniji, Čović i poltroni veštački održavaju Olimpiju u ligi kako ne bi izgubila kredibilitet takmičenja na prostoru bivše Jugoslavije. Svi znaju da postoji banda koja vodi ligu, čine je FMP, Crvena zvezda, Budućnost, Cedevita i Olimpija. Jednom sam tokom sezone pročitao jedan tekst da je Čović glavni, a da su sve ostalo kukavice, koje su mu verne, što se videlo i prilikom izbora za predsednika takmičenja. Da li je normalno da na funkciji predsednika ABA lige bude čovek koji vodi dva kluba u istom takmičenju i koji nije isplatio osam plata svojim igračima?", objasnio je prvi čovek Karpoš sokola.

Makedonski klub će naredne sezone igrati u Ligi šampiona, koju organizuje FIBA.

"Karpoš sokoli je tim koji ima dostojanstvo i koji ne pada pred provokacijama đubreta iz kanalizacije. Mi smo ruralni tim koji može da igra u bilo kojoj ligi. Odakle im obraz da nam ponude nastup u Drugoj ligi kad smo na terenu izborili opstanak? Uveren sam da ovo takmičenje nema budućnost. Naš igrački i organizacioni kvalitet ćemo dokazati u FIBA Ligi šampiona, takmičenju koje drži do standarda i koje nema lokalne šerife koji zaslužuju da nastave da žive u kanalizaciji. A mi ćemo naš put nastaviti daleko od njih i njhovih laži", zaključio je predsednik makedonskog kluba. Sport.com.mk, Foto: Beta

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR SPORT UŽIVO: SENZACIONALNO: Suma je NLO ?!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track