BOGDAN BOGDANOVIĆ: Peđa mi traži 8 miliona za svoj dres!
Foto: Filip Plavčić

JOŠ ČEKA BROJ U SAKRAMENTU

BOGDAN BOGDANOVIĆ: Peđa mi traži 8 miliona za svoj dres!

Košarka -

Stojaković mi je rekao da mogu da od igrača otkupim trinaesticu, koja je zauzeta, a kada sam mu onda zatražio njegovu šesnaesticu, samo mi je rekao: „Nemaš ti te pare“

Bogdan Bogdanović dobio je dozvolu Aleksandra Đorđevića da se kasnije priključi reprezentaciji na Kopaoniku iz opravdanih razloga.

Boravak u Americi i transfer u NBA ligu oduzeli su mu odmor, a domaćini u Sakramentu bili su mu funkcioneri Kingsa - Vlade Divac i Predrag Stojaković.

- Razgovarali smo o raznim temama, mnogo su mi pričali o Sakramentu. Peđa mi je rekao da moram da zaboravim sve što sam uradio u Evropi i da moram ispočetka da se dokazujem. A naravno, bilo je vremena i za smeh. Šalili smo se oko broja 13. Meni to ne znači nešto posebno, počeo sam da ga nosim u Žitko basketu, bio je slobodan i u Partizanu i u Feneru, pa reko ajde da ga nosim i u Sakramentu. Sada broj 13 nije slobodan i povodom toga je Peđa rekao da postoji tajno pravilo igrača po kojem možeš da ponudiš nekome lovu ili da mu pokloniš nešto skupoceno kako bi on tebi zauzvrat dao broj.

To je Ajverson uradio u Evropi sa brojem tri, kupio je sat jednom od saigrača. Mene malo mrzi da se bavim time, nisam sujeveran i nije mi toliko bitno. Papajanis nosi 13, momak je tu već godinu dana, a i osećao bih se glupo i da za to dajem pare. Našalio sam se s Peđom i pitao ga koliko košta 16 da se skine sa svodova dvorane, rekao mi je kroz smeh: „Nemaš ti te pare“. Posle je spomenuo osam miliona - između ostalog je s osmehom za Sportklub izjavio Bogdan Bogdanović.

Neki drugi svet

EVO IH OVI IZ IGRICE

U dresu reprezentacije Bogdan je već imao priliku da se susretne s nekim od najvećih svetskih zvezda i NBA asova.

- Ranije sam se radovao Kobiju, ali on se povukao... Već sam imao taj „vau efekat“ kad sam ih sve video na Svetskom kupu u Španiji: „Evo ih ovi iz igrice, ovi nadljudi“, ali nemam više taj osećaj - razumeo sam to još u Španiji, oni osete kad ti je takav stav i samo ga upijaju u svoje samopouzdanje i isisavaju ga iz tebe. Zato nema više: „Evo ga Durent, evo ga Kari“... Ne, ja sam deo toga - jasan je Bogdanović.

Za pet godina

NAJSKUPLJI U SAKRAMENTU

Na pitanje gde sebe vidi za pet godina, Bogdan je u svom stilu odgovorio:

- Nadam se da ću potpisivati maksimalni ugovor sa Sakramentom!

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR SPORT UŽIVO: Oni će istrčati na teren protiv Sparte

Kurir / Goran Anđelković

Foto: Filip Plavčić

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track