TEODOSIĆ NA UDARU AMERIKANCA: Teo je manje trenirao u CSKA jer je bio dobar sa trenerom
Foto: Dado Đilas, Saša Pavlić

NIJE ŠTEDEO REČI

TEODOSIĆ NA UDARU AMERIKANCA: Teo je manje trenirao u CSKA jer je bio dobar sa trenerom

Košarka -

Američki košarkaš Aron Džekson napustio je CSKA i medijima 'preko bare' brže bolje otkrio začkoljice vezane za moksovski klub i igranje u Evropi.

Džekson, koji je potpisao za Peking Daks, prethodno je za osam godina ostvario u Evropi zapažen učinak, krunisao je sve evroligaškom titulom prošle godine, a sada je u 31. godini napravio prekretnicu u karijeri - otišao u NBA.

U intervjuu američkim medijima Džekson je napravio paralelu između igranjau u Evropi i NBA.

"NBA je mnogo lakša od Evrope. Posebno od Evrolige. Igrao sam sa mnogo NBA igrača u CSKA, Nenadom Krstićem, Andrejom Kirilenkom, Sašom Kaunom, Viktorom Hrjapom. Samo pogledajte NBA igrače i kako tretiraju njihova tela, uvek je igrač na prvom mestu. U Evropi, igrali smo u Kazanju u Rusiji, a onda putovali avionom u Madrid. To nije ni naš avion. Onda imaš trening ujutru, pa gledaš snimke, i opet tako uveče. To je previše zahrtevno za telo. U NBA se ne trenira toliko. Oni vode računa o telu i oporavku, što nedostaje Evropi", rekao je Džekson.

On se potrudio da u detalje opiše kako je sve funkcionisalo u CSKA.

"Ponedeljak je slobodan dan. U utorak su dva treninga. Tranira se i u sredu i u četvrtak. Igraš Evroligu u petak. Svaka utakmica je kao finale zbog što bolje pozicije na tabeli. Znači igraš maksimalno jako u petak. U subotu putuješ gde god se već ide na utakmicu domaće lige za nedelju. U nedelju ujutru imaš šuterski trening koji je poput treninga jer se gledaju snimci i prolaze taktike. Imaš verovatno tri slobodna dana mesečno, a ostalo su treninzi i utakmice. To je noćna mora", istakao je Amerikanac koji je otkrio i neke stvari vezane za srpskog reprezentativca i njegovog bivšeg saigrača Miloša Teodosića.

"Miloš zbog odnosa sa trenerom nije toliko morao da trenira. Ali momci kao što je Nando de Kolo koji je igrao 30 minuta po utakmici? On je trenirao svakog dana. Mogli ste da vidite kako mu je telo puno modrica. Siguran sam da je imao opciju da ode u NBA da bi uradio to. Ali je zaglavio zbog ugovora. Treninzi su vrlo takmičarski. Imate sve te jugoslovenske trenere koji su učili od srpskih trenera. A oni imaju akcije jedan na jedan. Kao u srednjoj školi ili koledžu. Tako opisujem Evropu", zaključio je Džekson.

kurir.rs / kurir sport

foto: Saša Pavlić, Dado Đilas

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR SPORT UŽIVO: Partizanovo veče istine

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track