KOŠARKAŠICE DEKLASIRALE HRVATSKU: Srpkinje se poigravale sa rivalom na startu Evropskog prvenstva
Košarkašice Srbije, Foto: Fiba

Odličan početak

KOŠARKAŠICE DEKLASIRALE HRVATSKU: Srpkinje se poigravale sa rivalom na startu Evropskog prvenstva

Košarka -

Ženska juniorska reprezentacija Srbije, igračice rođene 1999. godine i mlađe, odlično je startovala na Evropskom prvenstvu koje se održava u Mađarskoj.

U okviru prvog kola grupe „A“ izabranice selektora Miloša Pavlovića ubedljivo su savladale selekciju Hrvatske - 82:66 (23:15, 22:16, 13:11, 24:24).

Srpske juniorke su odlično počele utakmicu, povele sa 12:0, a serijom preciznih šuteva za tri poena već do kraja prvog poluvremena trasirale put prema trijumfu. Više od ubedljive pobede raduje borbena i kolektivna igra našeg tima koji je bio bolji od rivala u gotovo svim segmentima.

Fantastičan početak reprezentacije Srbije, obeležen trojkama Ivane Katanić i Nevene Dimitrijević za vođstvo od 12:0. Međutim, selekcija Hrvatske je uspela brzo da se konsoliduje i smanji na 15:13.

U finišu prve deonice Katanić i Nevena Naumčev pogađaju za tri poena i vraćaju prednost našem timu – 23:15. Nastavile su furiozno srpske juniorke i serijom 8:0 povele na startu druge četvrtine sa 31:15. Dominirale su u skok igri izabranice selektora Pavlovića, odlično šutirale, a preko Teodore Turudić i Nevene Naumčev otišle na odmor sa zavidnom prednošću – 45:31.

U trećoj četvrtini srpske juniorke su pokazale samo deo defanzivnog repertoara. Za sedam minuta igre u nastavku susreta Hrvatice su postigle samo četiri poena. Nisu naše reprezentativke blistale u napadu u ovom delu igre, ali su ipak još više uvećale prednost – 58:42.

Rivalkama je pripao start finalne deonice, jer su brzom i preciznom igrom uspele da u 34. minutu prepolove zaostatak – 62:54. Energično je reagovao srpski tim i preko Ivane Race, Mine Đorđević i Ivane Katanić brzo vratio dvocifrenu prednost – 69:56.

Demoralisana selekcija Hrvatske nije više pomišljala na bilo kakav preokret, a košarkašice iz Srbije su rutinski privele meč kraju i stigle do prvih bodova na šampionatu – 82:66.

SRBIJA U18: Dimitrijević 7, Curaković 4, Katanić 12, Zukanović 5, Turudić 20, Radulović, Vulović, Naumčev 14, Đorđević 9, Novković 2, Perić, Raca 9.

HRVATSKA U18: Katavić 17, Erjavec 8, Mrdalj 6, Tadić 14, Poljac, Pavić 2, Vojtulek 2, Pandža Prnić, Rončević, Kostić 8, Lazić 7, Vres 2.

U drugom kolu grupe „A“ Evropskog prvenstva u Šopronu ženska juniorska reprezentacija Srbije u nedelju od 20:15 časova igra protiv selekcije Španije.

Kurir sport, Foto: Fiba

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR SPORT UŽIVO : Zašto Partizan mora da se zahvali Zvezdanu Terziću?

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track