PRECRTAN: Aleksandar Aranitović pojačao crno-bele, Crvena zvezda isprozivala igrača i Partizan
Aleksandar Aranitović, Foto: Fonet

Nema mira među večitima

PRECRTAN: Aleksandar Aranitović pojačao crno-bele, Crvena zvezda isprozivala igrača i Partizan

Košarka -

Košarkaški klub Crvena zvezda ocenio je u saopštenju da je mogao da spreči odlazak Aleksandra Aranitovića, ali da su ga otpisali iz daljih planova, zbog njegove "namere i nezainteresovanosti za klub".

"Bez obzira što smo uvereni da smo mogli da da sprečimo njegov odlazak iz kluba, sama namera i nezainteresovanost Aleksandra Aranitovića za klub, posle svega što je učinjeno za njega, precrtali su ga iz bilo kakvih daljih planova KK Crvena zvezda", navodi se u saopštenju Zvezde.

Aranitović je danas potpisao trogodišnji ugovor sa Partizanom, pošto je prethodno raskinuo ugovor sa Zvezdom, ali će crveno-beli i pored toga prihodovati 100.000 evra.

"Jedan od osnovnih postulata funkcionisanja ovog kluba i preporuka dolaska u KK Crvena zvezda su osim igračkih i ljudski kvaliteti", dodje se u saopštenju.

Crveno-beli navode da su prvo Aranitovića po potpisivanju ugovora poslali u Mega Leks, ali da je on doživeo tešku povredu prednjih ukrtenih ligamenata kolena.

"Mi smo u narednom periodu učinili da pomognemo ovom igraču da se oporavi i vrati na teren. Odustali smo i od osnovnog plana da se teška operacija obavi u Beogradu pod nadzorom iskusnih i proverenih lekara, i na zahtev oca Aleksandra Aranitovića, koji je očigledno sklon hazarderskim potezima, o čemu mogu da posvedoće i brojni treneri u klubu, platili operaciju u Nemačkoj", piše u saopštenju crveno-belih.

Zvezda navodi da o ispravnosti tog poteza govori nova povreda Aranitovića posle osam meseci, iako se u potpunosti pridržavao procedure lekara koji su ga operisali u Nemačkoj.

Na kraju, crveno-beli zaključuju:

"Aleksandru Aranitoviću, kao i klubu koji ima dugu istoriju ovakvog „skautinga" i „pronalaženja" igrača koji su kasnije napravili „ozbiljne" karijere, želimo svu sreću u ovoj eventualnoj zajedničkoj saradnji..."

Beta, Foto: Fonet

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR SPORT UŽIVO : Da li je UEFA mafija?

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track