(VIDEO) POSLE HAOSA I PORAZA OD ŠVEDSKE: Vujošević se grubo rukovao sa sudijama, pa otpustio Amerikanca iz reprezentacije BiH
Foto: Printscreen

nedisciplina

(VIDEO) POSLE HAOSA I PORAZA OD ŠVEDSKE: Vujošević se grubo rukovao sa sudijama, pa otpustio Amerikanca iz reprezentacije BiH

Košarka -

Zbog teškog prekršaja timske discipline, u noći nakon izgubljene utakmice protiv Švedske 88:72, odlukom stručnog štaba i selektora Duška Vujoševića iz košarkaške reprezentacije Bosne i Hercegovine odrstranjen 31-godišnji Amerikanac sa BiH pasošem, Aleks Renfro, i neće putovati sa ekipom u Slovačku i Jermeniju.

Njegovo mesto će zauzeti 19-godišnji Darko Talić.

Kako stoji u saopštenju ova epizoda ne znači da će reprezentacija odustati od borbe za plasman u kvalifikacije za Svetsko prvenstvo 2019. godine, već najavljuje da će se u preostala dva sustreta protiv Slovačke, a naročito protiv Jermenije, ekipa boriti do posljednjeg daha kako bi ostvarila cilj.

Kako stoji u vesti na sajtu KS BiH ovaj potez najavljuje novu praksu kada je u pitanju reprezentacija, jer će za nju igrati samo oni koji su spremni da se žrtvuju, poštuju timsku disciplinu i u vremenu između treninga i utakmice ne ruše ono što se na treningu izgradi.

Podsetimo, posle meča je došlo i do čarki među igračima posle kojih je reprezentativac Švedske izjavio da su domaćini pretili da će ga ubiti.

Viktor Gadefors, ispričao je za švedske medije šta se dogodilo.

- Svađao sam se sa Musom i on je rekao da će nastaviti da se bori sa mnom. Bilo je nereda, a onda su igrači Bosne i Hercegovine govorili da će me ubiti. Bili su jako uznemireni. Ipak, kada smo napustili dvoranu, bilo je sve u redu. Ne znam da li sam nekada pre ovo doživeo, ali ne razmišljam više o tome - rekao je Gadefors.

A na kraju meča selektor BiH Duško Vujošević se malo grublje rukovao sa sudijama.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track