DUŠKO VUJOŠEVIĆ ZA KURIR: Boli gangrena, a i to što nisam s njima!
Foto: Saša Pavlić

bolest uzima maha

DUŠKO VUJOŠEVIĆ ZA KURIR: Boli gangrena, a i to što nisam s njima!

Košarka -

Da bih pomogao tim momcima koje sam mnogo zavoleo, najpre moram da pomognem sebi – kaže na početku razgovora za Kurir Duško Vujošević, selektor reprezetacije BiH, koji se hitno vratio za Beograd zbog pogoršanog zdravlja.

Konzilijum lekara ustanovio je da je njegovoj nozi potreban tretman u hiperbaričnoj komori jer je ustanovljena gangenoznost četvrtog prsta zbog problema sa šećerom.

- Bolelo me sve vreme, a na kraju na utakmici u Slovačkoj više nisam mogao ni da stojim. U bolnici je ustanovljeno da prst plavi, ali da nema tromba i da moram u Beograd - kaže Vujošević neposredno pošto je danas otišao na tretman.

- Posle hiperbarične komore, moram na dopler krvnih sudova. Posle toga ću znati više. Sigurno je da imam problem s cirkulacijom. Antibiotici ne mogu oralnim putem da dođu do kritičnih mesta, a jedini način da kiseonik dođe je hiperbarična komora. Zahvalio bih se porodici Zarić, koja je omogućila tretmane.

Vujošević čak i ovakvoj situaciji ponavlja da mu je najviše žao što nije uz reprezentativce BiH, koji sutra u Jermeniji igraju odlučujuću utakmicu za prolaz u drugu fazu kvalifikacija za Svetsko prvenstvo.

- Ti momci su strašću i posvešćenosću i kod mene vratili strast prema košarci. Zavoleo sam ih, kao i stručni štab.Napravili smo dobar odnos. Ali, nisam imao izbora. Nadam se da ću i dalje moći da im pomognem.

foto: Reuters

Jedan od najtalentovanijih igrača sa ovih prostora, reprezentativac BiH Džanan Musa poručio je Vujoševiću da se brzo oporavi. - Na neke stvari ne možemo uticati. Privilegija je što ste tu. Svaka reč je dragocena. Vaš tim je uz Vas. Brz oporavak kouč - napisao je Musa na Fejsbuku.

kurir.rs / Predrag Gajić

foto: Saša Pavlić

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR SPORT UŽIVO: Partizanovci da pošalju zahvalnicu u UEFA

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track