UBI NAS NBA! Duda Ivković za Kurir: Situacija je delikatna, klubovi ne žele da rizikuju
Foto: Nebojša Mandić, Profimedia

JASNO KO DAN

UBI NAS NBA! Duda Ivković za Kurir: Situacija je delikatna, klubovi ne žele da rizikuju

Košarka -

Miloš Teodosić propušta veliko takmičenje, i to baš posle potpisivanja ugovora sa LA Klipersima.

Samo jednom u karijeri Miloš Teodosić nije igrao za Srbiju na velikom takmičenju, u Sloveniji 2013, a sada propušta drugo i to baš kada je potpisao ugovor s NBA ligašem!

Nakon prvobitnog šoka u javnosti, povela se i logična priča - da li je zaista u pitanju teža povreda lista ili LA Klipersi ne žele da rizikuju višemilionski ugovor sa Srbinom? Ova praksa NBA klubova dovela je do toga da čak 22 igrača iz najjače lige sveta neće biti na predstojećem Evrobasketu.

Proslavljeni košarkaški trener i bivši selektor Dušan Duda Ivković ističe da je situacija kad je Teodosić u pitanju veoma osetljiva, kako za njega tako i za klub.

- Za sve nas, pa i za mene je bila šokantna informacija da Miloš neće igrati. Postoji ugovor između NBA i FIBA prema kojem su oni obavezni da puste igrače da igraju za reprezentaciju, međutim, treba se staviti u poziciju tih klubova koji igračima daju velike ugovore i ne žele da rizikuju - rekao je Ivković za Kurir i dodao:

- Razgovarao sam i sa Sašom (Đorđevićem, prim. aut.), kao i s doktorom Draganom Radovanovićem i situacija je vrlo delikatna. Klubovi ne žele da preuzimaju rizik, a igrače ne treba okrivljavati jer je veoma kompleksna situacija u pitanju - zaključio je Duda.

NBA klubovima sve dozvoljeno Da li mogu da nam uzmu Bobija i Bogdana? Ovo praktično znači da ni Bogdanović i Marjanović nisu sigurni za Evrobasket. Šta ako iz nekog razloga, zbog minorne povrede, na primer, Sakramento ili Detroit odluče da povuku nekoga od njih? Očigledno je NBA klubovima sve dozvoljeno.

Teo: Teško mi je, ali povreda je, izgleda, ozbiljna Miloš Teodosić je istakao da je u konsultacijama s lekarima i fizioterapeutom iz LA Klipresa postalo jasno da je povreda teža: - Nažalost, i fizioterapeut je nakon snimaka i pregleda, kao i lekar, shvatio da će oporavak trajati duže od mojih očekivanja. U ovom trenutku je najvažnije da svi zajedno damo podrljku momcima koji putuju u Istanbul.

Kurir.rs / Anja Vukašinović

foto: Nebojša Mandić, Profimedia

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR SPORT UŽIVO: Ne menjaju veš danima, uriniraju po rukama, pipkaju tuđe penise... Šta sve rade sportisti pred utakmicu?

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track