PREMIJERNO IZDANJE SUPER KUPA ABA LIGE: Srbi napadaju prvi trofej u sezoni
Foto: Saša Pavlić

TURNIR U BARU

PREMIJERNO IZDANJE SUPER KUPA ABA LIGE: Srbi napadaju prvi trofej u sezoni

Košarka -

Osam košarkaških klubova Jadranske lige spremno je za prvo izdanje Super kupa, koje će im, kako su rekli treneri, biti odlična provera pred početak regionalnog takmičenja.

"Pred nama je prvo izdanje ovog takmičenja, koje će sigurno prerasti u tradicionalno. Ovo je sjajan uvod u novu sezonu, u kojoj nas čeka mnogo izazova. Super kup je idealan početak sezone, prva od svih velikih stvari koje nas čekaju", rekao je direktor lige Krešimir Novosel na konferenciji za novinare pred početak takmičenja.

Bar će od srede do subote biti domaćin prvog turnira Super kupa Jadranske lige. Učestvovaće ekipe Cedevite, FMP-a, Igokee, Mege, Budućnosti, Cibone, Mornara i Partizana.

Četvrtfinala će se igrati u sredu, a parovi su Cedevita - FMP, Igokea - Mornar, Budućnost - Cibona i Mornar - Partizan.

Polufinala će se igrati u sredu, a finale je na programu u subotu od 21.00. Takmičenje u Baru igraće tri kluba iz Srbije, svi osim Crvene zvezde. Trener Mege Dejan Milojević rekao je da će njegov klub kao i do sada pokušati da razvija igrače.

"Mega kao i svake godine promenila celu ekipu, osam novih igrača, mnogo mladih igrača i osnovni cilj je njihov razvoj, a i da probamo da budemo konkurentni. Liga je prošle sezone bila mnogo izjednačena, a očekujem da će tako biti i ove sezone, uzbudljivo", rekao je Milojević.

Njegov kolega iz FMP-a Vladimir Jovanović rekao je da klub iz Železnika podržava ideju Super kupa i veliko mu je zadovoljstvo što tu učestvuje.

"Podržavam ideju Super kupa i veliko je zadovoljstvo što učestvujemo ovde i merimo se sa najboljim ekipama. Želimo da proverimo šta smo radili u pripremnom periodu, dokle smo stigli i šta treba da popravimo. Puno je rada pred nama", rekao je Jovanović.

Partizan će imati mladu ekipu i, po rečima trenera Miroslava Nikolića, "nije pod moranjem".

"Ideja je bila moja da što mladje igrače dovedemo u klub jer prioritet nisu rezultati, u smislu da moramo nešto da uradimo. Treba da pravimo igrače, kao što je to Partizan ranije radio. Mislim da Partizan ima odličnu ekipu. Zakasnio sam zbog reprezentacije pa ćemo morati da radimo u hodu", rekao je Nikolić.

Trener Igokee Dragan Bajić je kazao da će taj klub ciljati opstanak u Jadranskoj ligi i da će Super kup značiti da vidi gde je u odnosu na druge.

"Ovaj turnir će značiti svim ekipama jer ćemo igrati sigurno tri kvalitetne utakmice, da podignemo nivo forme za početak Jadranske lige. Ima vremena i nadam se da će sve biti u najboljem redu. Trener Igokee sam pet sezona i ambicije su uvek bile opstanak u ligi, pa tako i ove. Zadovoljan sam timom i nadam se da ćemo doći do željenog cilja", kazao je Bajić.

Cedevita će u novoj sezoni Jadranske lige pokušati da osvoji dugo čekani trofej.

"Ambicije su uvek najviše. Stvorili smo tim za koji se nadamo da će moći da odgovori zahtevima osvajanja Jadranske lige. Neće nam biti lako s obzirom na to da igramo tri takmičenja, raspored je brutalan. Još nismo uigrani, nisu stvari idealne, ali i drugi klubovi imaju svoje probleme. Motivisani smo za ovo takmičenje, da vidimo koliko možemo i gde su drugi u odnosu na nas", rekao je član stručnog štaba Cedevite Slaven Rimac.

Novi trener Cibone Slobodan Subotić rekao je da se nada da će ove sezone prestati problemi zagrebačkog kluba.

"Nadam se da će problemi prestati ove godine, takva su obećanja i zbog toga sam došao u klub. Treba upoznati protivnike iz regionalne lige i ovo takmičenje će zbog toga biti veliki plus. Ne vidim trenera koji ne bi voleo da bude na prvom mestu. Ali, to je veoma teško s obzirom na sastav ekipa koje su u regionalnoj ligi", rekao je Subotić.

Trener Mornara Dejan Pavićević rekao je da je zadovoljan sastavom koji ima i da će taj klub biti spreman za početak Jadranske lige.

"Poučeni iskustvom iz prošle sezone, kada smo kasno sastavili ekipu, ove smo to učinili na vreme. Zadovoljan sam sastavom i odnosom igrača koji pokazuju na treninzima. Bićemo spremni za početak Jadranske lige, da se ravnopravno upustimo u borbu sa svakim i nikoga se nećemo plašiti", rekao je Dejan Pavićević.

Prvi čovek Mornara Đorđe Pavićević poželeo je klubovima dobrodošlicu u Bar i zahvalio je rukovodstvu Jadranske lige na poverenju.

"Pokušaćemo da opravdamo to poverenje i da će svi biti zadovoljni", istakao je Pavićević.

Utakmice Super kupa Jadranske lige će se igrati u hali Topolica u Baru, čiji je kapacitet 2.625 mesta.

(Beta)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR SPORT UŽIVO: Da li je Lukakuov penis najveći problem engleskog fudbala?

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track