(VIDEO) SKANDAL POTRESA AMERIKU: Zbog Srbina se digao čak i FBI!
Foto: Printskrin/Facebook

Malverzacije u koledž košarci

(VIDEO) SKANDAL POTRESA AMERIKU: Zbog Srbina se digao čak i FBI!

Košarka -

Biser srpske košarke Balša Koprivica deo je skandala u američkoj košarci, nakon što je otkriveno da je legendarni trener Rik Pitino plaćao mlade talente da dođu u koledž u kom on radi.

Veliki skandal potresao je američku koledž košarku, a najpoznatiji učesnik u velikoj prevari je legendarni trener koledža Lujvil Rik Pitino.

Čovek koji jedini ima NCAA titule sa dva različita univerziteta, a sa tri igrao finale, našao se pod istragom FBI zbog finansijskih malverzacija. A u celu priču umešan je i ekstratalentovani srpski košarkaš Balša Koprivica na školovanju u SAD.

Sin nekadašnjeg asa Partizana Slaviše Koprivice poslednjih meseci bira koledž u kom će nastaviti školovanje i gde će nastaviti blistavu karijeru.

I baš kad je izgledalo da je izbor pao na Lujvil, izbio je skandal neslućenih razmera.

O čemu se radi? Koledž sport u SAD ima strogo pravilo da igrači ne smeju da budu plaćeni, a ispostavlja se da je Pitino pronašao način da zaobiđe to pravilo. I to je radio toliko dugo da ga je FBI „uzeo na nišan“ i raskrinkao njegove malverzacije. Pitino je, naime, pomoću „Adidasa“, pozamašnim sumama privlačio mlade igrače u svoj koledž. „Pao“ je kod Brajana Bouvena, čijoj je porodici iskeširao 100.000 dolara na crno, a obaveza igrača je da kasnije postane promoter nemačkog giganta. Uz Bouvena već je gotovo napravio Drim-tim za 2018. sa Anfernijem Simonsom, Kortnijem Remzijem, Romeom Lengfordom, te našim Koprivicom.

foto: Beta/Jeffrey Swinger

Balša je nedavno prešao iz škole Fort Loderdejl, koja je vezana za „Najkijev“ program u školu Vindermer prep, koja je vezana za „Adidas“, a zbog toga je uhapšen rukovodilac programa Bred Ogustin. Sada je izvesno da od Drim-tima neće biti ništa, a svi igrači su se već dali u potragu za novim koledžima.

Gojko Filipović - Foto: Facebook/PrintScreen; Beta/Jeffrey Swinger

Tajni snimak sa sastanka

NEKA SVI DOBIJU NOVCA KOLIKO IM TREBA

Do javnosti su stigli brojni detalji istrage, među kojima i snimak koji se tiče našeg košarkaša. Na sastanku u sobi jednog hotela u Las Vegasu prerušeni agent FBI je snimao razgovor o Balši u kojem su učestvovali Bred Ogustin, agent Kris Doukins i pomoćni trener Lujvila.

- Majka je u fazonu „potreban nam je novac“. Najvažnija stvar je da se postarate da Bred svakog meseca dobije onoliko koliko mu je potrebno - rekao je Doukins, da bi Ogustin poručio:

- Sva moja deca će biti „Adidasova“ deca ako se postarate za to. Obećavam. Vidi, niko nema veća mu*a od Pitina. Potrebno je samo da uzme telefon, pozove nekoga tamo i kaže da se postaraju za njegovu decu!

BALŠA KOPRIVICA

Datum rođenja: 1. maj 2000.

Mesto rođenja: Beograd

Visina: 214 cm

Težina: 100 kg

Pozicija: centar

Škola: Vindermer prep

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR SPORT UŽIVO: Evo zašto su Zvezda i Partizan nestali sa terena u drugom poluvremenu

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track