SRBIN ODUŠEVIO AMERIKANCE: Zovite me Bogi
Foto: Beta AP

KRALJ

SRBIN ODUŠEVIO AMERIKANCE: Zovite me Bogi

Košarka -

Košarkaš Sakramento Kingsa Bogdan Bogdanović igrač o kojem se najviše priča u glavnom gradu Kalifornije

Bogdan Bogdanović definitivno je košarkaš o kojem se najviše priča u Sakramentu. Preko noći je postao omiljeni lik u gradu.

Srpski reprezentativac pruža odlične partije u predsezoni NBA lige u dresu Kingsa, a kako pišu američki mediji iz glavnog grada Kalifornije, na dobrom je putu da nastavi tamo gde su stali njegovi zemljaci Vlade Divac i Predrag Stojaković.

Smeh do suza

U Srbiji ga zovu po imenu Bogdan, što je prilično komplikovano za Amerikance.

- Zovite me Bogi! Booo-giii - počeo je uz smeh razgovor s novinarkom lokalnog lista iz Sakramenta Bogdan Bogdanović (25).

Srbinu nije teško pao dolazak u Ameriku. Ni obavezna birokratija, vađenje kartice socijalnog osiguranja, računa u banci, razgovor sa stručnjakom za porez, izbor velike kuće jer mu sledećeg meseca dolaze roditelji:

- Srećan sam što sam ovde. Želeo sam u NBA ligu, u Sakramento.

Amerikance posebno zabavlja Bogdanov engleski, koji govori odlično, iako mu neke fraze nisu baš jasne. Slično je, kaže, govorio i Divac kada je 1989. došao u Lejkerse. Bogdanović je engleski jezik naučio uz video igrice, hip-hop i RNB muziku.

Komplikovan tajm-aut

- Evo, na utakmici protiv Sparsa, trener mi kaže „daj loptu na stranu“. U Evropi to znači da dovedeš loptu na stranu. Trener je tražio tajm-aut, ali ja to nisam znao. Bilo mi je mnogo smešno kad su mi sve objasnili - otkrio je Bogdanović posle poraza od San Antonija (93:103), meča na kojem je dao četiri poena.

Objašnjenje

ŽIVI PREKO ŽUTOG MOSTA

Amerikance je Bogdan svojom neposrednošću i iskrenošću oduševio i pri odabiru kuće u kojoj će živeti. Nakon što je našao mesto gde će živeti, kada su ga u klubu pitali u kom je to delu Sakramenta, Bogdanović im je lakonski odgovorio:

- Negde preko žutog mosta! Ima dosta restorana i prodavnica.

Kurir / Aleksandar Radonić

Foto: Beta/AP

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR SPORT UŽIVO : Evo u kom će šeširu na žrebu biti reprezentacija Srbije

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track