MEGINIH 100: Mušidi posetio prvi trening
Foto: KK Mega

Budući košarkaši

MEGINIH 100: Mušidi posetio prvi trening

Košarka -

Minulog vikenda u hali "Mega Factory" u Beogradu su održani prvi treninzi za polaznike besplatne škole košarke "Meginih 100", koja je organizovana za dečake rođene 2007. i 2008. godine.

Veliki broj okupljene dece je imao priliku da napravi svoje prve košarkaške korake, dok su neki među njima koji su već trenirali košarku pre, nastavili da stiču nova znanja.

Na prvom času košarke „Meginih 100“ okupljenoj deci se obratio i košarkaš Mega Bemaxa Kostja Mušidi koji se zajedno sa njima podsetio svojih košarkaških početaka:

– Pre desetak godina sam bio na sličnoj poziciji gde ste vi danas. Na početku nije bitno koliko znate, koliko ste talentovani, da li Vam sve lako polazi od ruke. Najbitnije je da zavolite košarku jer od toga sve polazi. Nekima od vas će sve u početku ići lako, nekima ne, ali je bitno da budete disciplinovani i da uložite puno truda. Pratite svoje snove, marljivo radite jer su tako i radili momci na slikama iza Vas (Jokić, Luvavu, Zubac i Zagorac) koji su uspeli da ih ostvare. Košarka je prelep sport i ja Vam čestitam na izboru, uz želju da kroz nju i vi ostvarite svoje snove - izjavio je Mušidi, koji je posle toga odgovarao na različita pitanja dece, a među njima je bio i dečak koji je na trening došao iz Sremske Mitrovice, gde redovno prati utakmice Mega Bemaxa.

Treninzi za polaznike „Meginih 100“ će se održavati svake subote u hali Mega Factory u Beogradu u ulici Braće Jerković 119a, sve do 31. januara 2018. godine, tako da će veliki broj dece u tom periodu imati priliku da napravi prve košarkaške korake, ili da nauče nove košarkaške veštine.

Treninge će zajedno sa svojim saradnicima voditi Dalibor Radenović i Marko Čekanović, treneri sa velikim iskustvom u radu sa decom.

Posle nekoliko održanih časova i boljeg upoznavanja trenera sa nivoima košarkaške veštine dece, mladi košarkaši će biti podeljeni u četiri grupe za trening, nazvane po Meginim NBA košarkašima: „Joka“, „Timi“, „Ico“ i „Zagor“. Na taj način će časovi prilagoditi trenutnom nivou košarkaškog znanja dece, kako bi oni imali odgovarajuće programe treninga.

Kurir sport

Foto: KK Mega

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR SPORT UŽIVO: Beograđani, večeras ne smete da se obrukate

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track